28 / 04 / 2024

Alo kentsel dönüşüm hattı numarası!

Alo kentsel dönüşüm hattı numarası!

Kentsel dönüşüm yardımları ve kentsel dönüşüm ile ilgili diğer sorulara, ALO Kentsel Dönüşüm Hattı ile de yanıt bulunabiliyor. Kentsel dönüşüm hattı 24 saat hizmet veriyor. Peki Alo kentsel dönüşüm hattı numarası nedir?



Alo kentsel dönüşüm hattı numarası!

Türkiye çapında kentsel dönüşüm projesi ile eskiyen, yıpranan ve malikleri için risk teşkil eden yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun sağlam binalar inşa ediliyor.


Bu süreç kapsamında maliklerin hakları ve kentsel dönüşümün nasıl uygulandığına ilişkin yasa ve yönetmelikler bulunuyor. Mevzuatta yer alan bilgilere göre, riskli yapısını anlaşma ile tahliye eden maliklere, tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi yapılıyor.


Buna karşın konut ve işyeri tahsisi yapılamaması halinde ise, Bakanlık tarafından belirlenen aylık kentsel dönüşüm kira yardımı yapılabiliyor. 


Kentsel dönüşüm yardımları ve kentsel dönüşüm ile ilgili diğer sorulara, ALO Kentsel Dönüşüm Hattı ile de yanıt bulunabiliyor. Ocak 2013 te kurduğu kentsel dönüşüm hattı vatandaş ile Bakanlık arasında direkt iletişim kurduruyor. 


Alo kentsel dönüşüm hattı, 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.


Alo kentsel dönüşüm hattı numarası 181 olup; ALO 181 Kentsel dönüşüm hattı aracılığı ile; riskli yapı, riskli alan, rezerv alanı gibi kentsel dönüşüm ile ilgili merak edilen konular hakkında bilgi edinilebiliyor.



Kentsel dönüşüm sözleşmesi örneği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön