17 / 05 / 2024

Alp Kargı: İnşaat başlamadan 5 bin TL bile vermeyiz!

Alp Kargı: İnşaat başlamadan 5 bin TL bile vermeyiz!

Alp Kargı; “Fakülte için belediye meclisinin aldığı bir karar var fakat Üniversite Rektörlüğü tarafından fiilen yatırıma alınmış bir proje ortalıkta yokken bir şey yapmamız mümkün değil.” dedi.



Merzifon Belediye Meclisi Ekim ayı Olağan toplantısı Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri gelir gider bütçesi, imar planı ve belediyeye olan borçların tahsil edilmesi konularından oluşan Eylül ayı olağan toplantısında, gündem maddeleri hakkındaki kararlar oy birliği ile alındı. 16 maddeden oluşan Belediye Meclis Gündeminin sonunda Meclis Üyelerinin sorularını yanıtlayan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Binasının durumunun sorulması üzerine fakülte binası hakkındaki spekülasyonlara noktayı koydu.


Geçtiğimiz hafta YÖK Personel Daire Başkanı’nın geldiğini ve konuyu görüştüklerini ifade eden Başkan Kargı; “Fatültenin kağıt üzerinde de olsa kurulmasına ciddi anlamda katkısı olan değerli bir hemşehrimiz ile görüştük. Bu işi hep birlikte yapacağız. Merzifon Belediyesinin 1 Milyon TL’lik nakti yardımı verebilmesi için bir defa yatırımların fiilen başlaması lazım. Yani Amasya Üniversitesi Rektörlüğü inşaat mesaisine başlamadan, 1 Milyon TL değil 5 bin TL bile veremeyiz.” ifadelerini kullandı.


Konuya ilişkin açıklamalarını sürdüren Başkan Kargı; “Biz eğitim kurumlarına, okullara beton döküyoruz, hastanelere laboratuvar yapıyoruz ama bunlarda kalem alıyoruz. Yani bir karar almıştık diyerek para vermiyoruz. Fakülte için belediye meclisinin aldığı bir karar var fakat Üniversite Rektörlüğü tarafından fiilen yatırıma alınmış bir proje ortalıkta yokken bir şey yapmamız mümkün değil. Şuan sadece konuşuyoruz bunu ama ne zaman ki binayı yapalım derler hiç tartışmadan başlarız. Bunun resmi yolu budur.” diyerek tartışmalara nokta koydu.


Fakülte binasının yapılması için Üniversite Rektörlüğünün ilgi göstemesi gerektiğini belirten Kargı; “Rektörlük ilgi göstersin ‘meclisinin almış olduğu karara binaen yatırım planlamamızı oluşturduk gereğini yapın desin’ bizde o parayı keyifle verelim.” diye konuştu.


Merzifon’da öğrencilerin barınması için yeterli yurt imkanının olmadığına dikkat çeken Başkan Kargı; “Merzifon Belediyesi olarak bir çok öğrenciyi misafir etmeye çalışıyoruz. Merzifon’da yurt yok, yeterli değil. Fakülteyi kurduk diyelim gelecek öğrenciler nerede kalacak ? Son zamanlar 1+1 evler çoğaldı bu anlamda açığı bir nebze olsun kapatıyor. Ülkede ki genel siyaset anlayışı da özel yurtların hepsini kötüymüş gibi gösteriyor. Veliler özel yurtlardan korkuyor, çocuğunun devlet tarafından fişleneceğini düşünüyor.” şeklinde konuştu.




Amasya Objektif Gazetesi


Geri Dön