29 / 04 / 2024

Alpaslan Kavaklıoğlu nerelerde kaymakamlık yaptı? Hangi görevlerde bulundu?

Alpaslan Kavaklıoğlu nerelerde kaymakamlık yaptı? Hangi görevlerde bulundu?

Aselsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alpaslan Kavaklıoğlu ne zaman doğdu? Hangi il ve ilçelerde kaymakamlık yaptı? İçişleri Bakanlığı’nda hangi görevleri yürüttü? Ne zaman milletvekili oldu? İşte Alpaslan Kavaklıoğlu ile ilgili merak edilenler...



Alpaslan Kavaklıoğlu, 1962 yılında Niğde’de dünyaya geldi. Ortaokul ve lise eğitimini Bor Şehit Nuri Pamir Lisesi’nde aldı. Daha sonra  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünde 1985 yılında mezun oldu.

KAYMAKAN OLDU

1986 senesinde Tunceli kaymakam adaylığına başlayarak, sırası ile Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde, Tokat’ın Artova ilçesinde, Gaziantep’in Araban ilçesinde, Adıyaman’ın Besni ilçesinde, Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ve son olarak da Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde kaymakamlık görevini yürüttü. 1992 yılında meydana gelen depremde Erzincan’da ve 1999 yılındaki Marmara depreminde Sakarya’da Vali Yardımcısı olarak görev aldı.

Alpaslan Kavaklıoğlu nerelerde kaymakamlık yaptı? Hangi görevlerde bulundu?

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA ÇALIŞTI

2000-2002 yıllarında İçişleri Bakanlığı Daire Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği görevlerinde bulundu. 2003-2008 yılları arasında ise, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Daha sonra, Japonya'da afet yönetimi, bölgesel kalkınma ve yeniden yapılanma, Tayvan'da toplum kalkınması alanlarında uzun dönem eğitimlerine katıldı. 2008-2011 yıllarında Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü pozisyonunda çalıştı. Alpaslan Kavaklıoğlu, 58’nci Dönem Milli Güvenlik Akademisi Müdavimidir.

İşte diğer detaylar...


Geri Dön