15 / 05 / 2024

Alpaslan Kavaklıoğlu nerelerde kaymakamlık yaptı? Hangi görevlerde bulundu?

Alpaslan Kavaklıoğlu nerelerde kaymakamlık yaptı? Hangi görevlerde bulundu?

Aselsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alpaslan Kavaklıoğlu ne zaman doğdu? Hangi il ve ilçelerde kaymakamlık yaptı? İçişleri Bakanlığı’nda hangi görevleri yürüttü? Ne zaman milletvekili oldu? İşte Alpaslan Kavaklıoğlu ile ilgili merak edilenler...



MİLLETVEKİLİ OLDU

Alpaslan Kavaklıoğlu, daha sonra 2011-2018 yıllarında 24’ncü 25’nci ve 26’ncı Dönem Niğde Milletvekili olarak seçildi.

TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği (Sözcü), Milli Savunma Komisyonu Üyeliği (Sözcü), görevlerini yürüten Alpaslan Kavaklıoğlu ayrıca, iki dönem TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığı, iki dönem Türkiye - Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve bunun yanı sıra, Merkezi Cenevre'de bulunan Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyeliği, AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı yaptı. Alpaslan Kavaklıoğlu, halen Türk Parlamenterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Alpaslan Kavaklıoğlu nerelerde kaymakamlık yaptı? Hangi görevlerde bulundu?

09 Ağustos 2018 tarih ve 2018/91 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanan Alpaslan Kavaklıoğlu, 26 Nisan 2019 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı itibarıyla ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Kavaklıoğlu, daha sonra, 30 Haziran 2021 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı itibarıyla da Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak çalışmalarına devam ediyor.

Ahmet Cüneyt Yavuz yurt dışında nerede yüksek lisans yaptı? İş hayatına ne zaman başladı?

Şecaettin Arda Altınok ABD’de hangi şirkette çalıştı? Türkiye’de ve ABD’de hangi görevlerde bulundu?

Av. Tolunay Toybukoğlu ne zaman doğru? Nerede okudu? Hangi alanlarda görev aldı?


Geri Dön