03 / 05 / 2024

Alstom, yüksek hızlı Pendolino trenlerini tanıttı!

Alstom, yüksek hızlı Pendolino trenlerini tanıttı!

Dünya çapında satılan 1,100 tren ve yakın gelecekte hizmete girecek AGV ile Alstom yüksek hızlı ve çok yüksek hızlı demiryolu ulaşımındaki lider konumunu geliştirmeye devam ediyor



30 Kasımda Alstom, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde İngiltere demiryolu işletmecisi Virgin Trainse teslim edilmek üzere İtalyada bulunan Savigliano Fabrikasındaki en son yüksek hızlı Pendolino trenlerinin basın tanıtımını gerçekleştirdi. Şirket ayrıca yeni İtalyan demiryolu işletmecisi Nuovo Trasporto Viaggiatori (NTV)ye yakında teslim edilecek ilk çok yüksek hızlı AGV. italo trenlerini de sundu.

1997 yılından beri İngilterenin Batı Sahil Ana Hattında tren işletmeciliği yapmakta olan Virgin Trains, özel sektördeki tren şirketleri arasında standartları belirleyici bir seviyeye ulaşmıştır. İtalyada hizmetlerini en son yasal düzenlemeler sonrasında başlatmaya hazırlanmakta olan NTV, Avrupada çok yüksek hızlı trenlere sahip ilk özel işletmecidir. İki şirket de, kendi ülkelerindeki piyasada tren hizmetlerini başlatmak için endüstriyel ve teknik ortak olarak Alstomu seçmiştir.

Virgin Trains şu anda İngilterede 53 adet Pendolino trenini işletmekte olup bu trenler Alstom tarafından Savigliano fabrikasında üretilmiş ve bakımları Alstomun İngilteredeki servis merkezlerinde yapılmaktadır. 2012de üç yeni tren ve 62 vagon daha Virgin filosuna eklenecektir. Filo bugüne kadar 175 milyon kilometre mesafe kat etmiş ve geçtiğimiz yıl 28 milyon kişi taşımış olup bu rakam yedi yıl önceki rakamın iki katıdır.

NTV, 2008 yılında Alstoma 25 adet yeni çok yüksek hızlı AGV treni siparişini vermiş olup bu trenlerin Turin-Salerno güzergahında (Roma ve Napoli üzerinden) ve Venedik- Roma hattında 2012 yılı başlarında hizmete girmesi beklenmektedir. Bu sipariş kapsamında Alstom Transportun çok sayıda üretim tesisi görev almakta olup 17 tren Fransada bulunan La Rochelle tesisinde, 8 tren ise Saviglionada üretilmektedir. İtalyada sinyalizasyon alanında uzmanlaşan Bologna tesisi, ERTMS/SMCT sistemlerini, Milano yakınlarında Sesto San Giovanni tesisi ise cer sistemlerini temin etmektedir.

Yeni trenlerin sunum toplantısında, kendisine eşlik eden Virgin Trains CEOsu Tony Collins ve NTV Genel Müdürü Giuseppe Sciarrone ile birlikte Alstom Transport Başkanı Henri Poupart-Lafarge, Alstomun yüksek hızlı ve çok yüksek hızlı trenler sektöründe 30 yılda kazandığı deneyimleri hatırlatarak Alstomun küresel pazardaki eşsiz konumu, sunduğu en geniş ürün yelpazesi (körüklü ve körüksüz trenler, yana salınımlı trenler, tekli ve çift katlı trenler) ve ayrıca farklı pazarlara ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik bilgi birikimi ve aynı zamanda tüm kullanım ömrü süresince trenlerimizin bakım hizmetini sunmak amacıyla farklı ülkelerde gösterdiğimiz yerel varlık sayesinde ulaştığı kapasitenin bir sonucudur dedi.

Giuseppe Sciarrone çok yüksek hızlı tren ağlarında rekabetin ve yeni bir trenin meydan okumasının getirdiği büyük teknolojik gelişmeye vurgu yaparak; Şimdi ticari hizmete hazır olan NTV deneyimi, büyük bir ilgiyle beklenmekte olup başka ülkelerde dikkatli bir şekilde araştırılacaktır. Böyle kısa bir sürede böyle bir güçlüğün üstesinden gelinmesi, bu ultra modern trenleri üreten Alstomun yüksek hızlı trenlerdeki müthiş deneyimi ve teknolojik güvenilirliği olmadan mümkün olmazdı. dedi.

Tony Collins, Virgin Trainste son 14 yıldır bizim müşteri hizmetlerindeki başarımız büyük ölçüde kilit ortaklarımızla ilişkilerimize dayalı olmuştur. Alstom, rekor sayılabilecek müşteri sayısı ve müşteri memnuniyetinde ulaştığımız performans seviyelerine yardımcı olmak için sürekli yapması gerektiğinin ötesine geçmiştir. Ek Pendolino trenleri ve vagonları, işletmemiz için binlerce fazladan koltuk eklememize olanak sağlayacak olup bu da Pendolinoyu seven yolcular için müthiş bir haberdir. dedi.

2010-2011 döneminde 5.6 milyar satış hacmi ve 25,000 çalışandan oluşan işgücüyle Alstom Transport, yüksek hızlı ve çok yüksek hızlı tren çözümlerinde dünyanın lider ismidir. Alstom ayrıca dünyanın herbir tarafında 550den fazla çok yüksek hızlı tren (TGV ve AGV) ve 450den fazla Pendolino trenini satmış olmakla dünya çapında yüksek hızlı ve çok yüksek hızlı tren teknolojisinde bir numaralı ihracatçı konumundadır. Alstom, dokuz ülkede işletmede bulunan 560 treni ile, tüm kıtalarda rakiplerine göre 300 km/saat üzerindeki hızlarda çalışan daha fazla tren tedarik etmiştir. Fas, TGVyi seçen en son ülke olup 2010 yılı sonunda 14 Duplex tren siparişini vermiştir. Yüksek hızlı Pendolino yana salınımlı trenler İtalya, Çin, Almanya, İspanya, Finlandiya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Rusya, Slovenya ve İsviçre olmak üzere on bir ülkede işletmede olup son olarak Polonya tarafından sipariş edilmiştir.


Geri Dön