10 / 05 / 2024

Altın alacaklar dikkat! Bu son fırsat.. sakın kaçırmayın

Altın alacaklar dikkat! Bu son fırsat.. sakın kaçırmayın

Altın ücretlerindeki dalgalanma sürerken haftanın rekortmeni altın, seyrini tersine çevirdi. Aşağı yönlü dalgalanmalar sürerken yatırımcılar için de son alım avantajı olduğu söylendi. Altında olan bu düşüş için son alım fırsatı olduğu vurgulandı.



Altın ücretleri küresel çapta hareketli günler yaşarken Amerika'nın enflasyon beklentilerine yönelik aksiyonlar resesyon riskini çoğaltıyor. Bunun tesiri ile beraber altın ücretleri rekor üstünde rekor kırarken FED açıklamaları ile altın ücretleri da aşağı yönlü hareketlenmeler geliyor. Geçtiğimiz Salı günü FED başkanı vesilesi ile yapılan açıklamada enflasyonun çıkmaya devam edeceği söylendi. İnatçı bir halde çıkışına devam eden enflasyona karşılık faiz yükselmesine gidilebileceği aktarılırken ekonomistler de aynı görüşü savunuyor.

FED FAİZ ARTIŞI YAPACAK

ABD enflasyon rakamlarının söylenmesi ile beraber faiz yükselişlerini da önü açıldı. Konu hakkında açıklamalar yapan James Bullard, çıkışı süren enflasyon için FED'in 50 baz puanlık faiz yükselişine gidebileceğini söyledi. Bullard, enflasyonu kontrol altına alınana kadar bu rakamların benimsenmesi gerektiğini söyledi. Piyasalarda açıklanan analizler ise altın ücretlerini direk etkilemektedir.

Altın alacaklar dikkat! Bu son fırsat.. sakın kaçırmayın

ONS VE GRAM ALTIN FİYATLARI DÜŞÜYOR

Dolar ve tahvil faizinde çıkışlar olurken altın ücretlerinde gerileme olacağı söylendi. Geçtiğimiz gün 2.005 dolar civarında haftaya başlangıç yapan ons altının 1.969 dolara kadar gerilediği söylendi. 20 Nisan 2023 tarihinden itibaren ons altın ücretinin başlangıç rakamı ise 1.995 dolar olarak söylendi. Yaşanan gelişmeler Altın ücretlerinde etkisini hissettirirken 19 Nisan 2023 tarihinde 1.250 TL'den açılış yapan gram altının onsta ani düşüşe bağlı olarak 1.228 TL'ye kadar düştü. Kapanış rakamları ise 1.244 olarak izlendi.

 


Geri Dön