05 / 05 / 2024

Altın artık güvenli liman değil mi? İslam Memiş hiç bu kadar ciddi olmamıştı! Bankada altınınız varsa hemen çekin!

Altın artık güvenli liman değil mi? İslam Memiş hiç bu kadar ciddi olmamıştı! Bankada altınınız varsa hemen çekin!

Herkes kendi gücü nispetinde yatırım amaçlı yarınları düşünerek altın yatırımı yapar. Altın güvenliman olma halini her dönem korur. Ama Yatırım uzmanı İslam Memiş öyle bir yorum yaptı ki ezberleri bozdu. İşte detaylar...



GRAM ALTINCILARA TUZAK UYARISI

Son günlerde altın yerine dünyanın yeni gözdesi olduğunu savunan Kobalt için 'alın' çağrısında bulunan İslam Memiş, gram altın yatırımcıları için tuzak uyarısı yaptı.


Ekrandaki fiyatlarla serbest piyasadaki altın fiyatları arasında fark olduğunu belirten Memiş, "116 lira olarak gördüğüm gram altın serbest piyasada 1140  liradan satılıyor. Ekranlardaki fiyatlara aldanmayın" dedi.

BANKALAR YANILTIYOR

Gram altın için 1100 lira ile 1125 lira arasının takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, bankaların makas aralığını açarak TV'ye bakıp gram altın almak  isteyen yatırımcıların yanılmasına neden olduğunu ifade etti.

Gram altın, 1 gram ağırlığındaki altın çubuklarına verilen addır. Gram altın, genellikle küçük yatırımcıların altın yatırımı yapması için kullanılır. Altın, genellikle güvenli liman olarak kabul edildiğinden, ekonomik belirsizlik dönemlerinde veya enflasyon yüksek olduğunda yatırımcılar tarafından tercih edilir.

Altın artık güvenli liman değil mi? İslam Memiş hiç bu kadar ciddi olmamıştı! Bankada altınınız varsa hemen çekin!

Gram altın, yatırımcıların daha küçük miktarlarla altın sahibi olmasına olanak tanıdığı için popüler bir yatırım aracıdır. Gram altın fiyatları, 
altının piyasa fiyatı ve altın piyasalarındaki arz-talep dengesine göre değişkenlik gösterir.

Altın fiyatları, altın piyasalarında arz ve talep koşullarına bağlı olarak belirlenir. Altın, dünya genelinde birçok yatırımcı ve merkez bankaları tarafından talep edilir ve bu talep, altın fiyatlarını etkiler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön