28 / 04 / 2024

Altın artık güvenli liman değil mi? Kuyumculardan büyük uyarı

Altın artık güvenli liman değil mi? Kuyumculardan büyük uyarı

Altının son dönemlerde yaşadığı gerilemeler hem altın satıcılarını hem de altın yatırımcılarını tedirgin etti. Kuyumcu esnafı, elindeki altını satmak isteyenleri ise bir süre sabretmeleri hususunda ikaz etti.



Altın,  Güzelliği, nadirliği ve mücevher, para birimi ve diğer nesnelerdeki kullanışlılığı nedeniyle binlerce yıldır insanlar tarafından değer verilen ve kullanılan değerli bir metaldir.

Türkiye'de altın önemli bir yatırım, zenginlik ve refahın sembolü olarak görülüyor. Altın takılar ve madeni paralar genellikle düğünler, doğum günleri ve dini bayramlar gibi özel günlerde hediye olarak verilir.

GERİLEME ALIM FIRSATI DOĞURUYOR

Altın ve döviz ücretlerindeki düşüşün alım fırsatı olduğunun vurgusunu yapan  kuyumcu Emre Öztürk, “Gram altında özellikle geçen hafta rakamlar biraz daha üst seviyelerdeydi. 

Altın artık güvenli liman değil mi? Kuyumculardan büyük uyarı

Altının ons ücreti yaklaşık olarak bin 150 seviyelerine çıkmıştı. Bu hafta TEB başkanının faiz yükseltme gibi bir planı olduğunu belirtmesiyle beraber özellikle Türkiye'de gram altın bin 110 civarına kadar geriledi. Bu gerileme alım fırsatı doğuruyor çünkü yaz mevsimine doğru altındaki çıkış sürecektir. Müşterilerimize bu düşüşlerin bir 
alım fırsatı olduğunu diyebiliriz. Dövizde kurlar yine evvelki haftaya göre biraz daha aşağı seviyelere çekildi. Hem seçim neticeleri hem de mevcut piyasa durumları göz önüne alındığında önümüzdeki haftalarda ücretlerin bu seviyelerden biraz daha yukarıya çıkması muhtemel duruyor. Şu anda Dolar 19 seviyelerinde, EURO ise 20,10 seviyelerinde seyrediyor.

 Dediğim gibi önümüzdeki haftalarda hem altında hem de dövizde çıkış gözlemleyebiliriz” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön