28 / 04 / 2024

Vedat Arslan: Konut yatırımı halen en güvenli liman!

Vedat Arslan: Konut yatırımı halen en güvenli liman!

AREMAS Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yüksek faize rağmen satışlardaki hareketlilik sürüyor. Açıklanan rakamlar, konut yatırımının halen en güvenli liman olduğunu ve olmaya da devam edeceğini gösteriyor" şeklinde konuştu.



Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen Ocak ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Merakla beklenen rakamlara göre, konut satışları, Ocak 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 25,1 arttı ve 88 bin 306 şeklinde oldu. 

'Satışlar turizm sezonunda katlanabilir'

Konut satış istatistikleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, “İç piyasada hedeflenen istikrarlı hareketliliğin devamı adına, faiz indiriminin yanı sıra gider kalemlerinin de kontrol altına alınması gerekiyor. Özellikle yeni ev sahibi olacaklara cazip kredi modellerinin sunulması şart zira yatırımcı da peşinat bulmakta zorlanıyor. Konuta yatırımı destekleyici sosyal düzenlemelerle yaşanması muhtemel zorlu senaryolara karşı hazırlıklı olabiliriz” dedi.

Vedat Arslan: Konut yatırımı halen en güvenli liman!

Açıklanan resmi verilere göre, ülke genelinde ilk el konut satış sayısı, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen Ocak 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 22,2 arttı ve 27 bin 203 şeklinde oldu. Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, 2. el konut satışları da Ocak 2022'de 2021 yılının Ocak göre yüzde 26,5 arttı ve 61 bin 103 şeklinde oldu. 

‘Yabancılara konut satışında hedefe yaklaşıyoruz’


Yabancıya konut satışıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Vedat Arslan, şunları dile getirdi: “2022’yi 75 binin üzerinde bir satış rakamı ile kapatacağımızı söylemek çok zor değil. Yatırım amaçlı konut satışında da bunun döviz cinsinden karşılığı bağlı sektörlerle birlikte yaklaşık 10 milyar dolar. Potansiyelimize ulaşabilme adına yapılacak desteklemelerle umuyoruz ki; 2022 yılında yabancıya satış rakamı 10 milyar doların da üzerine çıkabilir. Yurt dışında yapılacak tanıtım faaliyetleri ve desteklerle, yurt içinde yapılacak planlama ve süreç yönetimiyle daha da yukarı gideceğini söyleyebiliriz. Burada önemli olan, yaşamaya ve yatırım yapmaya değer ülkemizi en doğru şekilde tanıtabilmek.”  

2022 Ocak'ta 88 bin 306 konut satıldı!


Geri Dön