28 / 04 / 2024

Altın dehası İslam Memiş herkesi uyardı! İşte altının 1500 TL'ye çıkacağı tarih

Altın dehası İslam Memiş herkesi uyardı! İşte altının 1500 TL'ye çıkacağı tarih

İslam Memiş'e göre, gram altın ücretleri 1500 TL civarına kadar yükselebilir. Gram altın ücretleri, ons altınla beraber düşüş trendinde ve şu anda 1.232 TL civarında işlem görüyor. Gün içinde en az 1.230 TL, en çok 1.243 TL'yi gördü. Peki altın 1.500 TL seviyesini görür mü?



Altın, asırlardır insanların güvenli limanı olarak sığındığı bir yatırım aracıdır. Özellikle son zamanlarda küresel ekonomik meçhullüklerinin yükselmesi ve pandemi dönemi sebebiyle altın ücretleri daha da önem kazanmıştır. Yatırımcılar, ons altın ve gram altındaki hareketliliği yakından takip ederek alım fırsatları değerlendiriyorlar. Fakat en önemli sual, şu anda altına yatırım yapmanın makûl olup olmadığıdır.

ALTINDA SON DURUM

Altın, son zamanda küresel ekonomik meçhul zamanlar ve yatırımcıların güvenli liman arayışı sebebiyle yükselen talep ile yükseliş eğilimi sunuyor. Bununla beraber, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz politikalarındaki farklılıklae, jeopolitik riskler gibi etkenler de altın ücretlerini etkiliyor.

Altın dehası İslam Memiş herkesi uyardı! İşte altının 1500 TL ye çıkacağı tarih

Finans uzmanı İslam Memiş'in yorumlarına göre, ons altın 13 ayın tepe noktasında ve yaz aylarında 2350 dolar civarının üstünde ataklar yaşayabilir. Fakat, uzman yükselişlerin sağlıksız olduğunu ve teknik olarak düzeltmeye gerek olduğunu söyledi. Bu sebeple, yatırımcıların alım şansı için 1960 ve 1930 dolar destek civarlarını takip etmeleri tavsiye edildi.

Altın dehası İslam Memiş herkesi uyardı! İşte altının 1500 TL'ye çıkacağı tarih


Geri Dön