22 / 07 / 2024

Altın, dolar, bitcoin! Hepsini etkileyecek karar için geri sayım

Altın, dolar, bitcoin! Hepsini etkileyecek karar için geri sayım

ABD'de açıklanacak enflasyon verileri ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı piyasada gündemi belirleyecek. İşte tüm detaylar...




Dünya genelinde artan enflasyon endişesi piyasalarda oynaklığı artırıyor. İşte tüm ayrıntılar...

ABD’de makroekonomik verilerin ekonominin soğumadığına yönelik sinyalleri para piyasalarındaki fiyatlamaları zorlaştırırken, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın hafta içindeki şahin açıklamaları da risk algısının artmasına sebebiyet verildi.

Powell, ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi’nde yaptığı konuşmada, son ekonomik verilerin beklenenden daha güçlü geldiğini, bunun da faiz oranlarının nihai seviyesinin tahmin edilenden daha yüksek olabileceğini gösterdiğini ifade etti.

Fiyat istikrarını yeniden sağlamanın, muhtemelen bir süre daha kısıtlayıcı bir para politikası duruşunu gerektireceğini vurgulayan Powell, “Verilerin toplamı daha hızlı sıkılaşmanın gerekli olduğunu gösterirse, faiz artışlarının hızını artırmaya hazırız” dedi.

Powell’ın konuşmasının ardından açıklanan iş gücü piyasası verileri de nihai faiz oranına ilişkin fiyatlamalar yüzde 5,75-6,00 seviyesinde güçlenmeyi sürdürdü.

Öte yandan, dün açıklanan tarım dışı istihdam 311 bin, çarşamba günkü ADP özel sektör istihdamı da 242 bin kişiyle beklentilerin üzerinde gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön