18 / 05 / 2024

Altın fiyatları 4 gün sonra bu seviyede olacak

Altın fiyatları 4 gün sonra bu seviyede olacak

Altın fiyatlarıyla ilgili flaş bir tahmin geldi. Uzmanlar FED kararının piyasanın beklentisi doğrultusunda geldiğinden altında bir hareket olmadığını söyledi. Uzmanlar asıl 4 gün sonrasına vurgu yaptı. İşte tüm detaylar...



ALTIN FİYATLARI VE FED KARARLARI: PİYASALAR NASIL ETKİLENECEK?
Altın fiyatlarında bir süredir yön arayışı sürerken, geçtiğimiz perşembe Fed’den gelen mesajlarla birlikte altında bir kırılım yaşanmadı. Baştürk Finansal Danışmanlık Kurucusu Rıdvan Baştürk, altın fiyatları üzerinde yaşanan tüm gelişmeleri ve olası senaryolarını değerlendirdi.

FED TOPLANTISI VE PİYASA BEKLENTİLERİ
Fed çok büyük ihtimalle son kez 25 baz puan faiz artırımı yapıp Mart 2022’de başlattığı faiz artırım sürecine son verdi. Tabii bu durum bir süredir piyasa tarafından beklenen ve fiyatlanan bir durum olduğu için altın piyasası için sürpriz olmadı.

4 GÜN SONRA TÜRKİYE PİYASASINDA GRAM ALTIN UÇACAK
Geçtiğimiz hafta piyasalarda yaşananları değerlendiren Baştürk, "Ons altında yaşanan yataylık gram altında da yataylığı destekliyor. Nisan ayı ortasından bu yana gram altın neredeyse hiç hareket etmedi. Burada ons altın kadar dolar kurunun seyri de önemli olacaktır. Fakat 14 Mayıs seçimlerine kadar dolar kurunda bir hareket olacağını düşünmüyorum. Bu nedenle bu 12 günlük kısa sürede ons altının hareketi, gram altın için daha belirleyici olacaktır. Seçimler sonrası TL’de zayıflama beklentim olduğu için seçim sonrası süreçte gram altında yükselişler görebiliriz." demişti.

ALTIN İÇİN UZUN VADELİ TAHMİNLER
Altın fiyatları üzerinde yaşanan gelişmeler ve olası senaryoların değerlendirilmesi, yatırımcılar için uzun vadeli tahminler yapma imkanı sağlar. Özellikle küresel ekonomide yaşanan belirsizlikler ve jeopolitik riskler, altının güvenli liman olarak kabul edilmesini sağlayarak, altın fiyatlarının önemli ölçüde artış göstermesine neden olabilir. Bu nedenle, yatırımcıların gelecek dönemde altın fiyatlarındaki değişimleri önceden tahmin edebilmeleri için, dünya ekonomisi ve siyasi gelişmeler üzerinde yaşanan değişiklikleri yakından takip etmeleri büyük önem taşımaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön