Altın & Gümüş

Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? 1 gram bile altını olana şok uyarı! Bu rakama bakmayan pişman olur! 

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) çarşamba günkü faiz kararından önce sert gerileme göstermişti. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasından sonra düşüşünü sonlandırdı. Peki altın fiyatlarındaki yükseliş durdu mu? Altın yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın fiyatları yükselir mi? Ancak Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasından sonra düşüşünü sonlandırdı

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) çarşamba günkü faiz kararından önce sert gerileme göstermişti. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasından sonra düşüşünü sonlandırdı. 

 

ABD büyüme verilerinden sonra ise altının haftanın son gününde kazanımları yükseldi ve 1 ay sonra ilk defa haftayı kazançla tamamladı. 

Fed bu hafta 75 baz puan ile bu yıl üçüncü kez faiz artırımına gitti. Buna rağmen altın ve borsalar; Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz artırımlarının yavaşlayacağı ve 2023 yılında faiz indirimine gidileceğine işaret eden açıklamalarından sonra yükselişe geçti. 

Peki altın fiyatlarındaki yükseliş durdu mu? Altın yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın fiyatları yükselir mi? İşte altınla ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Diğer taraftan ABD ekonomisi 40 yılın en yüksek enflasyon seviyesiyle mücadele ederken önceki gün açıklanan gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) verileri ikinci çeyrekte ekonominin yüzde 0,9 daraldığına dikkat çekti. GSYH’nin iki çeyrek art arda küçülmesi sebebiyle ekonomi teknik olarak resesyona girdi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Powell’ın konuşması ve ABD ekonomisinin resesyona girmesi sebebiyle altının ekonomik risklere karşı güvenli liman özelliğinin gündeme gelmesi değerli metralin kazanımlarını artırmasını sağladı. 

 

Uzmanlar ise Fed’in agresif faiz artışlarının yumuşamasına dönük sinyallerin ve ekonomik risklerin devam etmesi halinde altın fiyatlarındaki artışın devam edebileceği görüşünü belirtiyor. 

Altın fiyatları dolar ile ABD Hazine tahvillerinin getirilerinin bu ayki kuvvetli performansına ve merkez bankalarının agresif para politikalarına paralel şekilde, üst üste dördüncü aylık düşüşünü kaydetmeye hazırlansa da geçen hafta  gördüğü 1600 dolar seviyelerinden toparlandı. 

 

Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün kapanışta 1766 dolar seviyesine çıkarken, adeli altın kontratları da 1764 dolara ulaştı. Böylece ons altın haftalık bazda yüzde 2,5 seviyesinde değerlendi. 

Gram altın haftayı 1016 Türk Lirası seviyesinde tamamlarken, Cumhuriyet altını kapanışta 6 bin 607 Türk Lirası alış ve 6.695 Türk Lirası satışla fiyatlandı. Çeyrek altın ise haftanın son gününde 1657 Türk Lirası alış ve 1679 Türk Lirası'ndan işlem gördü. 

 

Ziraat Yatırım  FX bülteninde ekonomistlerin konuya ilişkin açıklamalarda “Dolar'daki baskının bu sabah sürdüğünü ve değerli madeninin de alımlarla karşılaşmaya devam ettiğini gözlemliyoruz. Özellikle ABD verisinin ardından Fed ile ilgili agresif beklentilerin daha da azalması Ons Altın'ı desteklemeye devam edebileceğini düşünüyoruz” ifadeleri kullanılarak altın fiyatları değerlendirildi.

GRAM ALTIN FİYATINDA BU SEVİYEYE DİKKAT 

Diğer taraftan GCM Yatırım Forex Analizleri’nde dün gram altın fiyatına ilişkin konuştu ve  “Haftanın ve Temmuz ayının son işlem gününde, ons altının ve USDTRY paritesinin kısa vadede geri çekilmeleri, gram altının bir miktar geri çekilmesine destek verdi” açıklamasında bulundu. 

Analizde “kısa vadede fiyatlamalar 995,00 – 1004,00 bölgesi üzerinde oluşmayı sürdürdükçe, beklentimiz pozitif yöndedir” ifadeleri de kullanıldı.

Altın 1 ay sonra o rakamı görecek! Piyasa kahini İslam Memiş yeni zirve için çarpıcı bir rakam verdi! Hemen bakın...

Dolar kurunda deprem yaşanacak! Selçuk Geçer'den flaş açıklama: "Dolar kuru 10 TL’ye düşerse..."

Gram altının o tarihte ulaşacağı rakam şok etti! Altın fiyatları fırlayacak! Altını olanlar hemen bu açıklamaya bakın!