08 / 05 / 2024

Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?

Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?

Altın fiyatları yatırımcıların odağında kalmayı sürdürüyor. Dolar endeksinin tepe yapmasıyla baskılanan altın için yatırımcılar, “Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?” sorusunu araştırmaya koyuldu.



TDS: ALTIN, 1675 DOLARIN ALTINDA ERİMEYE BAŞLAYACAK!

Artan enflasyonla mücadelede faiz artırımı çözüm odağı olarak düşünülürken, aynı anda enerji krizinin devam ettiği ortamda faizler üzerinde çözüm üretmenin kolay olmayacağı bir süreç içerisinde fiyatlamalar devam ediyor. Altın fiyatları geçtiğimiz hafta 1700 dolar olan psikolojik seviyenin altına inmesinden sonra Cuma günü Amerika'da açıklanan istihdam verisinin ardından toparlandı. Yatırımcılar altın fiyatın geleceğini merak ederken TD Securities ekonomistleri, sarı metalin 1.675 dolar seviyesinin altına düşeceği tahmininde bulundu. 

“ALTIN YATIRIMCILARI KENARDA KALACAK”

Darin Newsom Analysis’in başkanı Darin Newsom ise, “Yatırımcıların hala daha ABD dolarına sahip olmak istedikleri gerçeğini görmezden gelemezsiniz. Çünkü onu piyasadaki en güvenli varlık olarak değerlendiriyorlar. Nihayetinde altın sıkıştı. Bu sebep, ABD doları rallisini istikrarsızlaştıracak bir şey görene kadar altın yatırımcıları çoğunlukla kenarda kalacak.”

WALL STREET YÜKSELİŞ BEKLİYOR!

Wall Street altın tahmini anketinde ise analistler bu hafta fiyatlarda artış bekliyor. Ankete katılanların yüzde 41’i altın fiyatlarının yükselmesini, yüzde 35’i ise sarı metalin düşüş eğiliminde olduğunu belirtti. Perakende tarafında ise durum daha farklı. 898 Main Street yatırımcısı çevrimiçi yapılan anketlerde oy kullandı. Yatırımcıların yüzde 38’i altının yükselmesini, Yüzde 46’sı düşeceğini, yüzde 17’si ise yatay seyirde devam edeceğini söyledi.

Promosyonda hesaplar altüst oldu! 100 bin lirayı bulabilir!

Memur ve emekliler dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor!

Promosyon ücretleri daha fazla artar mı? Emekliler dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön