08 / 05 / 2024

Altın fiyatları için ''1.900 dolar iddiası'' ufukta göründü

Altın fiyatları için ''1.900 dolar iddiası'' ufukta göründü

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. ABD enflasyon rakamları beklentilerin altında gelmesi  ile altın fiyatları için ''1900 dolar'' iddiasını ortaya çıkardı. İşte ayrıntılar...



SON 5 HAFTANIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE...

Açıklanan verilerden sonra analistler küresel bazda volatilite oldukça artacağını ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararlarının çok kritik olduğunu söyledi. CME FedWatch'a göre 21 Eylül toplantısında 50 baz puan faiz artırımı olasılığı yüzde 61.5 olarak belirtildi. Bu oran hafta başında yüzde 32 seviyesindeydi. Kasım ayında ise faiz artışı 25 baz puan olarak fiyatlanmaya başladı.

 Altın fiyatları için 1.900 dolar iddiası ufukta göründü

Altının onsu Fed’in daha az agresif davranacağına yönelik beklentilerle 1.807 doları test ederek, son 5 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Credit Suisse analistlerine göre, ralli için altının 1.792 doların üzerinde kalıcı olması gerektiğini ve 1.842 direncini aşması gerektiği belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön