30 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında uzmanlar tek bir tahminde birleşti! Gözler 2 Kasım'a çevrildi

Altın fiyatlarında uzmanlar tek bir tahminde birleşti! Gözler 2 Kasım'a çevrildi

Altın ve dolar yatırımcıları Fed faiz kararı ve Türkiye Ekim ayı enflasyonuna odaklanmış durumda. Yatırımcılar analistlerin altın tahmini için yorumlarını araştırırken yeni bir değerlendirme geldi ve altın fiyatları için iki analist tek bir görüşte karar kıldı. İşte detaylar...



Altın fiyatları için canlı ve güncel alış satış rakamları için son dakika gelişmeleri yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Geçtiğimiz hafta yükselişe geçerek 1000 liranın üzerine yükselen gram altın fiyatı ons altındaki düşüşü takip ederek yeniden geri adım attı. Altında düşüş sürerken yatırımcılar, “Bugün altın fiyatları düştü mü, yükseldi mi?” sorusuna yanıt arıyor.

FED FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK
Altın ve dolar için en kritik haftalardan biri geldi. Önce ABD Merkez Bankası Fed 2 Kasım’da tüm dünyanın merakla beklediği faiz kararını açıklayacak. Yurt içinde ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Kasım’da Ekim ayı enflasyonunu açıklayacak.

Artan enflasyon ve resesyon endişesi ile ABD Merkez Bankası Fed’in Çarşamba günü gerçekleştireceği iki günlük politika toplantısının sonunda faizleri art arda dördüncü kez 75 baz puan yükseltmesi bekleniyor. Ancak Fed’in faiz artırımından daha çok Başkan Jerome Powell'ın mesajlara ön plana çıkacak. Yatırımcılar son dönemde daha zayıf gelen ekonomi verilerinin ardından gelecekteki faiz artırım temposunun yavaşlayabileceğine dair vereceği ipuçlarına bakacak. Powell’ın açıklamaları ile gelecek dönem para politikasına ilişkin belirsizlikleri azaltması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön