21 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında uzmanlar tek bir tahminde birleşti! Gözler 2 Kasım'a çevrildi

Altın fiyatlarında uzmanlar tek bir tahminde birleşti! Gözler 2 Kasım'a çevrildi

Altın ve dolar yatırımcıları Fed faiz kararı ve Türkiye Ekim ayı enflasyonuna odaklanmış durumda. Yatırımcılar analistlerin altın tahmini için yorumlarını araştırırken yeni bir değerlendirme geldi ve altın fiyatları için iki analist tek bir görüşte karar kıldı. İşte detaylar...



EKİM AYI ENFLASYONU NE OLACAK?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayında yıllık enflasyonu yüzde 83,45 olarak açıklanmıştı. Ekim ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından 3 Kasım 2022'de saat 10.00'da açıklanacak. Reuters enflasyon verileri öncesi beklenti anketinin sonuçlarını açıkladı. Ekim için yıllık enflasyon tahminleri yüzde 83,8 ile yüzde 87,4 arasında yer alıyor. Ankette aylık enflasyonun ise yüzde 3,6 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor; tahminler yüzde 2,6 ila yüzde 4,6 bandında yer alıyor.

DOLAR ENDEKSİ YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ
Fed öncesi piyasalara bakıldığında ise Aralık toplantısında ve gelecek yılın ilk iki toplantısında da 50 baz puanlık daha ufak bir artış yapılacağı beklentisi fiyatlanıyor. Bu kapsamda dolar ABD faizlerindeki artış beklentilerinden faydalanarak son dönemde elde ettiği getirileri korudu. Dolar endeksi geçen hafta perşembe gününden bu yana yükseliş gösterirken bugün 110,71’den seviyelerinde bulunuyor. Yurt içinde ise dolar/TL cuma günü yüzde 0,1 azalışla 18,5770'ten kapanmasının ardından, haftanın ilk işlem gününde 18,60 seviyelerinde bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön