08 / 05 / 2024

Altın fiyatları için dikkat çeken uyarı! Düzeltme yapılabilir!

Altın fiyatları için dikkat çeken uyarı! Düzeltme yapılabilir!

Güvenli liman olması sebebiyle altın fiyatları üç ayın en yüksek seviyesini gördü. Fakat, uzmanlara göre çoğalan jeopolitik gerilimler, değerli metal olan altında sürdürülebilir bir teklifi getirecek. Peki uzmanlar gelişmeleri nasıl yorumluyor? Altın değerlenecek mi?



Altının portföylerdeki yeri “hayati”

Geçtiğimiz günlerde editör Neils Christensen, Blue Line Futures’ın baş piyasa stratejisti Phillip Streible ile beraber bir yayın kayda aldı. 

Yayının konuğu ise Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) baş piyasa stratejisti John Reade oldu. Üçlü, küresel pazardaki durumla ilgili son gelişmeleri masaya yatırdı. Reade, güvenli liman şeklinde görülmesi nedeniyle değerli metal altın için olumlu olduğuna, fakat çatışmanın hızlıca çözülmesi halinde fiyatların keskin bir düzeltmeye uğrayabileceğine dikkat çekti. 

Altın fiyatları için dikkat çeken uyarı! Düzeltme yapılabilir!

Reade, kısa vadeli fiyat volatilitesine odaklanılmasının yerine, Dünya Altın Konseyi’nin araştırmasının altının her türlü portföy için hayati bir çeşitlendirmede rol oynadığına vurgu yaptı. Uzman, şöyle konuştu:

"Birleşik Krallık, Avrupa ve Avustralya, Rusya ve Singapur’da altındaki stratejik yatırım durumlarını inceledik. Bu ülkelerin her biri için tipik bir portföyde olabilecek varlıkları karşılaştırdığımızda, çok benzer sonuçlar gördük. Portföyünüzde yüzde 4 ile belki daha yüksek yüzde 10’u arasında bir yerde altının bulunması, riske göre düzeltilmiş getirileri artırmak için en uygun görünüyor."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön