08 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında yeni rekor geliyor! İslam Memiş çok net tarih verdi

Altın fiyatlarında yeni rekor geliyor! İslam Memiş çok net tarih verdi

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın fiyatları için dikkat çeken tahminler geliyor. Finans Analisti İslam Memiş, elinde altını olan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Yıl sonu itibarıyla 1250 lira seviyelerini tahmin ediyoruz. Bu rakam kırılırsa 1400 liralara gelir." dedi.



Altın fiyatlarında dalgalı seyir devam ediyor. Geçtiğimiz hafta kapanışını rekor ile yapan altın fiyatları, yeni haftaya büyük düşüş ile girdi. Merkez Bankası kararı sonrası toparlanmaya geçen altın fiyatlarıyla ilgili uzman isminden yatırımcılara peş peşe uyarılar yapıldı. Öte yandan gram altın ile ilgili yeni rekor tahmini geldi.

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Gazetevatan'dan Alican Yıldırım'ın haberine göre; altın fiyatlarının neden düşüşe geçtiğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Finans Analisti İslam Memiş, "Altın fiyatları ons bazında Fed'in politikalarından dolayı düşüşe geçiyor. Fed'in faiz arttırması ve faiz artırımının süreceği sinyalinin verilmesinden dolayı dolar değer kazanıyor. Doların karşısında euro, sterlin, altın, gümüş gibi yatırım araçları değer kaybediyor. Dolar endeksi yükseldiği için altının ons fiyatında bir gerileme gerçekleşiyor. O yüzden gram altın, ons altın fiyatında yaşanan gerilemeden dolayı olumsuz yönde etkilendi. Hem ons altın tarafında hem gram altın tarafında düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum." ifadelerini kullandı.

BU SEVİYELER ALTIN İÇİN ALIM FIRSATI MI?

Altın fiyatlarında bu seviyelerin alım fırsatı olduğunu ifade eden Memiş, "Özellikle hem Birleşmiş Milletlerden hem IMF'den resesyon riski ile alakalı ciddi uyarılar geliyor. Bunun yanında jeopolitik riskler ve küresel piyasalarda belirsizlikler artıyor. Altın fiyatlarının baskı altında kalması çok sağlıklı gözükmüyor. Yıl sonuna kadar bu baskılanma devam edebilir ama bu düşüşler yatırımcısına alım fırsatı sunuyor. Altın fiyatlarına rüzgar tersine döndüğü zaman alım fırsatı vermeden agresif yükselişine başlayabilir." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön