20 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında yeni rekor geliyor! İslam Memiş çok net tarih verdi

Altın fiyatlarında yeni rekor geliyor! İslam Memiş çok net tarih verdi

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın fiyatları için dikkat çeken tahminler geliyor. Finans Analisti İslam Memiş, elinde altını olan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Yıl sonu itibarıyla 1250 lira seviyelerini tahmin ediyoruz. Bu rakam kırılırsa 1400 liralara gelir." dedi.



ALTIN GÜVENLİ LİMAN MI?

Altının güvenli liman olduğunun altını çizen Memiş, "Küresel piyasalarda ciddi bir belirsizlik var. Bunlar da küresel ekonomiler açısından risk oluşturuyor. Altın güvenli liman olarak yoluna devam edebilir." şeklinde konuştu.

ALTIN VE DOLARDA YENİ GELİŞME

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrası açıklamalarda bulunan Memiş, "Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar tek hanelik bir faiz hedefi var. Merkez Bankası kalan tek toplantısında faiz indirimine devam edecek. Dolayısıyla piyasalarda dalgalanma olabilir. Faizin indirilmesi, piyasalar için sürpriz değil. Bu kararlar sonrası dolar tarafından biraz toparlanma var. Gram altın tarafında ise 980 ile 1038 lira aralığını takip etmeye devam ediyoruz. Dolar 18.70 ile 19 lira seviyeleri görülebilir." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön