Altın & Gümüş

Altın fiyatları için 'gerçek seviyeler' belli oldu! Yükseliş bekleyenlere büyük darbe! Bu rakamlar ne görüldü ne duyuldu

Altın fiyatlarında tüm gözler ABD'den gelecek enflasyon rakamlarına çevrildi. Altın fiyatları piyasalar ve resesyon gölgesinde devam ederken yapılan araştırmalara göre altının 'gerçek seviyeleri' belli oldu. İşte o rakamlar... Altın fiyatları üzerinde bir baskılama süregelirken milyonlarca kişi altın fiyatlarını ve altın fiyatlarının ne olacağını merak ediyor

Altın fiyatları, yüksek enflasyon resesyon endişeleri ve merkez bankalarının fazi artırma kararları arasında sıkışıp kalırken altın fiyatlarına olan baskı da gittikçe yükselmeye başladı. Altın fiyatları üzerinde bir baskılama süregelirken milyonlarca kişi altın fiyatlarını ve altın fiyatlarının ne olacağını merak ediyor.

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Bugün piyasaların gözü ABD anflasyon rakamlarına çevrildi. Açıklanacak olan rakamların altın fiyatları üzerinde etkili olması bekleniyor.

 

Altın fiyatları bugün güne yatay seviyelerde başlarken, yatırımcılar altın fiyatarının ne olacağını merak ediyor. 

Gram altın güne yükselişle başlamasının ardından 965 lira seviyesinde işlejm görüyor.Dün gram altın günü 961 liradan tamamladı. 

Araştırmalara göre bazı analisteler altın fiyatları için 'gerçek seviyeleri' açıkladı. Ve altın fiyatlarında yükselkiş bekleyenleri üzecek açıklamalarda bulundular. İşte merak edilenler..

GERÇEK SEVİYELER...

Quant Insight Analitik Başkanı Huw Roberts, altının gerçeğe uygun değerine kıyasla ucuz göründüğünü ancak makroekonomik koşulların yakın zamanda yeni bir yükseliş beklemediğini belirtti.

Roberts, QI’nin modellemesine göre altının rayiç değerinin 1.791 dolar civarında olması gerektiğini de vurguladı.

Şirketin altının gerçeğe uygun değer modelini çok geniş terimler ile değerlendirdiğini kaydeden Huw Roberts, modelde, ekonomik büyüme, enflasyon, reel faizler, getiri eğrisi ve kredi marjları dahil finansal koşullar, para politikası ortamı ve risk iştahını dikkate aldığını aktardı.

Peki altın almak için doğru zaman mı? Altın için alım fırsatı ne zaman? İşte merak edilen soruların cevapları...

 ALTIN ŞU SÜREÇTE ALINIR MI?

Huw Roberts, QI modellerinin makroekonomik temellerin altın için bozulduğunu gösterdiğini söylüyor.  Ayrıca, bunun yakın vadede daha fazla zayıflığa işaret edebileceğini söyledi ve QI modellemesini kullanan yatırımcıların, mevcut düşüşü satın almadan önce makro resmin en azından stabilize olmasını beklediklerini kaydediyor. Bu bağlamda Roberts, “Model altının ucuz olduğunu gösterse de aslında şu anda güçlü bir alım sinyaline sahip değiliz” dedi.

'Altını satmalı mı, yoksa beklemeli mi?' sorusunu yanıtlayan İslam Memiş tarih verdi!

Yastık altında altını olanlar acil bakın! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Son dakika altın fiyatları 13 Temmuz 2022

Piyasa Kahini İslam Memiş dolar almak isteyenler için en doğru tarihi açıkladı! Yatırımcılar dikkat