27 / 04 / 2024

Altın fiyatları neden yükseldi? Yükselmeye devam edecek mi? Net yanıt geldi...

Altın fiyatları neden yükseldi? Yükselmeye devam edecek mi? Net yanıt geldi...

Altın fiyatlarının son zamanlarda aralıksız yükselemeye devam ediyor. Ons altın 2000 doları geçerken, gram altın 1859 lira ile rekor kırdı. Peki altın fiyatları neden yükseldi? Altın, yükselmeye devam edecek mi?




ABD tarım dışı istihdam verileri dün açıklandı. ABD'de tarım dışı istihdam verileri ekimde 150 binle 180 binlik beklentinin altında artış gösterdi. Verilerin ardından altının ons fiyatı 2000 dolar seviyesini geçti gram altın ise 1859 lira oldu. Peki altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Ata Yatırım Hazine GMY Etem Öztekin açıkladı...

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

Ata Yatırım Hazine GMY Etem Öztekin, Çarşamba günkü Fed faiz kararı ve  İsrail-Filistin savaşının altın fiyataları üzerinde ciddi etkisi olduğunu açıkladı. Bu gelişmelerin etkisiyle gram altın 1859 liraya ons altın ise 2 bin doları geçti. 

Altındaki yükselişte, Fed tutanaklarındaki güvercin söylemleri altını destekler nitelikte oldu. Bu da riskli varlıkların değer artışını güçlendiren bir gelişme olarak kaydedildi.

Altın fiyatları neden yükseldi? Yükselmeye devam edecek mi? Net yanıt geldi...

ALTIN FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Ata Yatırım Hazine GMY Etem Öztekin, altın fiyatlarının önümüzdeki dönemlerde yine jeopolitik gelişmeler ve Amerika ekonomisinden gelecek verilerle şekilleneceğini aktardı.

Öztekin, altındaki yukarı yönlü hareketin,  İsrail-Filistin savaşında bir süredir dillendirilen ateşkes ihtimallerine bağlı olarak aşağı yönlü risklerin olduğunu açıkladı. 

Öztekin, önümüzdeki dönemde açıklanacak olan bilançolar ile beraber, bahsedilen jeopolitik risklerde olumsuz bir haber akışının olmaması durumunda borsadaki aşağı yönlü baskının azalacağını belirtti.

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş; Jeopolitik gerilimin tırmandığı zaman diliminde yatırımcıların tercihi güvenliği liman şeklinde gerçekleşeceğini açıkladı.

Altın fiyatları neden yükseldi? Yükselmeye devam edecek mi? Net yanıt geldi... 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

4 Kasım Cumartesi, piyasaların kapalı olduğu günde altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altının ons fiyatı 1992 dolardan işlem görüyor. Gram altın bugün 1861 lira, çeyrek altın 3040 lira, yarım altın 6079 lira, tam altın 12,108 lira, Ata altın fiyatı ise 12,428 liradan işlem görüyor. 

Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam altın bugün ne kadar oldu? 4 Kasım Cumartesi altın fiyatları

Yatırımcılar dikkat! Altın, dolar ve borsa... Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Altın kritik viraja girdi! Uzmanlar peş peşe uyardı! Elinde avucunda altını olanlar bu rakama şaşıp kalacak!

Geri Dön