21 / 05 / 2024

Altın fiyatları nereye gidecek? Altında son dakika dolar ve Fed şoku! Bu rakamlara bakan bir daha baktı!

Altın fiyatları nereye gidecek? Altında son dakika dolar ve Fed şoku! Bu rakamlara bakan bir daha baktı!

Altını olanlar ya da altın almak isteyenler yatırımcılar Fed Başkanı Powell'ın ABD Kongresi'nde enflasyon ve resesyonla ilgili yapacağı yorumları merakla beklerken, altın fiyatları da düşüyor. Peki altın fiyatları nereye gidecek? İşte detaylar...



KONU NE OLACAK?

Söz konusu konuşmalarda enflasyon, Fed’in fiyat baskılarını kontrol altına alma çabası ve bu çabalardan kaynaklanan resesyon risklerinin ön planda olması bekleniyor.

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD hisse senetleri Salı günü yükseliş gösterirken, Morgan Stanley ve Goldman Sachs stratejistleri karanlık görünen ekonomik görünüm sebebiyle hisse senetlerinin daha fazla kayıpla karşı karşıya kalabileceği konusunda da uyarılar yaptı.

Altın fiyatları nereye gidecek? Altında son dakika dolar ve Fed şoku! Bu rakamlara bakan bir daha baktı!

Yaptığı açıklamada altının Powell’ın enflasyonu kontrol altına almak için daha hızlı bir parasal sıkılaşmaya ihtiyacı olduığuna dair görüşlerini tekrarlayacağı beklentisiyle düzeltme yaşadığını söyleyen Kotak Securities Kıdemli Analisti Madhavi Mehta, “Altın 1800 dolar üstünde bir aralıkta sıkışmış durumda ve bu trend doların dalgalı seyri ve piyasanın Fed’in para politikasına dair görüşlerini beklemesiyle devem edecek gibi görünüyor” dedi.

Altın alacaklar dikkat! Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar? Son dakika canlı altın fiyatları 22 Haziran 2022

Piyasa Kahini İslam Memiş durdu durdu altın için son rakamı açıkladı! Altın almayı düşünenler dikkat

Dünyaca ünlü Alman bankası Deutsche Bank altın fiyatları için net rakam ve tarih verdi! Altın yatırımcıları dikkat


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön