16 / 05 / 2024

Altın fiyatları nereye gidiyor? Altında yükseliş sürecek mi? Uzmanlar yanıtladı

Altın fiyatları nereye gidiyor? Altında yükseliş sürecek mi? Uzmanlar yanıtladı

Küresel piyasalardaki belirsizlikler nedeniyle altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Peki, bu yükseliş daha ne kadar devam edecek? Küresel piyasalardaki bazı risklere dikkat çeken uzmanlar, altında 2023 tahminlerini açıkladı.



FİYAT ARTIŞ HIZI YAVAŞLAYABİLİR

Altın fiyatları nereye gidiyor? Altında yükseliş sürecek mi? Uzmanlar yanıtladı

Karayazıcı, ocak ayında altının, başta Çin’in gerçekleştirdiği alımlarla diğer değerli metallerden pozitif yönde ayrıştığını belirtti. Bu durumun da altının önümüzdeki dönemde pozitif akımlarda daha yavaş, olası negatif akımlarda ise daha hissedilir geri çekilmelere sahne olmasına zemin oluşturduğunu kaydeden Karayazıcı, “Yakın bir vadede 2025 dolar, 2023 yılının ikinci yarısında 2200 dolar civarına kadar yükseliş olasılığı daha yüksek. Ancak değerli metaller cephesinde diğer alternatiflerin daha tercih edilebilir hale geldiğini, altının son iki ayda gösterdiği yüzde 20’lik güçlü ralliyi benzer bir şekilde  sürdürmesinin ise zor olacağını öngörüyorum” dedi.

DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATI OLACAK

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ ise küresel piyasalarda, dolar endeksindeki gevşeme ve dolar endeksinin 102 puan çevresinde işlem görmesinin, ons altının yükselişini desteklediğini ifade etti. Karadağ, on altının bin 900 dolar seviyesinin üzerinde hareket etmesinin, gram altın fiyatlarının da yükselişini desteklediğini kaydetti. Gram altında yaşanacak olası düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendiren Karadağ, “Yeni pozisyonlanmalar için direnç noktalarından denemenin riskli olabileceğin düşünüyorum. Çünkü gram altında gün içinde düzeltme hareketleri olabiliyor. Gelecek hafta 31 Ocak ile 1 Şubat tarihlerinde ABD Merkez Bankası Fed’in toplantısı, 2 Şubat tarihinde ise Avrupa Merkez Bankası ECB’nin faiz kararı, piyasaların seyrinde belirleyici olacak” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön