16 / 05 / 2024

Altın fiyatları nereye gidiyor? Altında yükseliş sürecek mi? Uzmanlar yanıtladı

Altın fiyatları nereye gidiyor? Altında yükseliş sürecek mi? Uzmanlar yanıtladı

Küresel piyasalardaki belirsizlikler nedeniyle altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Peki, bu yükseliş daha ne kadar devam edecek? Küresel piyasalardaki bazı risklere dikkat çeken uzmanlar, altında 2023 tahminlerini açıkladı.



ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Altın fiyatları nereye gidiyor? Altında yükseliş sürecek mi? Uzmanlar yanıtladı

Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı, Ukrayna savaşının başlaması ile Mart 2022’de 2070 dolar seviyesini test eden altının 1617 dolara kadar düştüğünü hatırlatarak, “Buna neden olan başka bir faktör küresel tahvil faizlerindeki güçlü artıştı. Geçen yıl son çeyrekte bu denge tersine dönerken, hız kesen enflasyonun da etkisiyle küresel tahvil faizleri düşmeye başladı. Altın fiyatları yükseliyor” dedi. Karayazıcı, önümüzdeki 12-18 aylık vadede küresel tahvil faizlerindeki gerilemenin devam edeceğini belirtirken, altın fiyatlarında ise artışın sürmesi muhtemel. Ancak bu parkurun içinde başta ABD çekirdek enflasyon verisinin seyri olmak üzere ara negatif akımlara neden olabilecek riskler varlığını koruyor.

Altın fiyatları ne olacak? İşte tahminler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön