29 / 04 / 2024

Altın fiyatları nereye gidiyor? Altında yükseliş sürecek mi? Uzmanlar yanıtladı

Altın fiyatları nereye gidiyor? Altında yükseliş sürecek mi? Uzmanlar yanıtladı

Küresel piyasalardaki belirsizlikler nedeniyle altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Peki, bu yükseliş daha ne kadar devam edecek? Küresel piyasalardaki bazı risklere dikkat çeken uzmanlar, altında 2023 tahminlerini açıkladı.



Altının ons fiyatı bin 942 dolara kadar yükselerek 22 Nisan tarihinden bu yana en yüksek seviyesine ulaşırken, uzmanlar bu yükselişi küresel ekonomilerdeki resesyon endişelerine ve para politikalarındaki belirsizliğe bağlıyor. Ayrıca ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımlarında hız keseceği beklentisinin artması ve bu nedenle doların dünyada güç kaybetmesinin yanı sıra Amerikan  tahvil faizlerinin gerilemesi de altın fiyatlarındaki yükselişi destekliyor.

Altın fiyatları nereye gidiyor? Altında yükseliş sürecek mi? Uzmanlar yanıtladı

Ekonomim.com’dan Şenay Zeren’in haberine göre, Fed’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 1 Ocak-1 Şubat tarihlerinde toplanacak. Fed’in, faiz kararını 1 Şubat Çarşamba günü Türkiye saati ile 22:00’de açıklaması beklenirken, faiz kararının ardından piyasalara verilecek mesajlar önemli olacak. Haberde, piyasalardaki fiyatlamalara bakıldığında Fed’den bu toplantıda 25 baz puan faiz artırımına gideceğine kesin gözüyle bakıldığı belirtiliyor. Tahminlere göre, Fed önümüzdeki iki toplantıda da 25’er baz puan artırımına giderek daha sonra yıl sonuna kadar faizleri sabit tutacak. Fed’in şahin mesajlardan uzaklaşmasının ise dolara olan talebi azaltırken altın fiyatlarını ise desteklemesi öngörülüyor.

Altın fiyatları ne olacak? İşte tahminler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön