29 / 04 / 2024

Altın rekor geliyor! Altın kahini İslam Memiş yeni tarih ve rekoru açıkladı

Altın rekor geliyor! Altın kahini İslam Memiş yeni tarih ve rekoru açıkladı

Altın fiyatları son 2 haftadır yükseliş trendini güçlendirdi. Ons altın 1 yılın zirvesine yükselirken, gram altın TL fiyatı da buradan aldığı destekle gün gün rekora gidiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Altında yükseliş sürecek mi, altın almalı mı satmalı mı" sorusunu yanıtlayarak



Altın gram fiyatı ons tarafından bulduğu destekle 1234 TL'yi görerek tüm zamanların rekorunu kırarken, bu rakam serbest piyasada 1253 TL'ye kadar çıktı. Fed başta olmak üzere merkez bankalarının 2023 yılında sıkı para politikalarını sonlandırabileceği beklentisi altın için destek olurken, yatırımcıların "Altın yükselecek mi düşecek mi" sorusuna yanıt aramakta.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞ TRENDİNİ GÜÇLENDİRDİ

Mart ayıyla beraber altın fiyatları ons öncülüğünde yükselişine hız kazandırdı. Ons altın 2000 dolar seviyesini hızla geçerken yurt içinde gram altın fiyatı da buradan esen rüzgarın etkisiyle tüm zamanların zirvesini yeniledi.

Ons altın fiyatları 1 yıl sonra 2000 dolar bandını aştı. Ons altın en son bu seviyelerde 10 Mart 2022 tarihinde işlem görmüştü. Ons rüzgarının etkisiyle de gram altın da 1230 TL'yi aşarak tüm zamanların zirvesini gördü.

Serbest piyasada ise altın gram fiyatı 1250 TL'yi aşarak rekor tazeledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Altın fiyatları yükselişini sürdürecek mi" sorusunu yanıtladı. İşte o açıklamalar:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön