11 / 05 / 2024

Altın fiyatları son dakika gelişmesi! İslam Memiş ağustos için rakam verdi

Altın fiyatları son dakika gelişmesi! İslam Memiş ağustos için rakam verdi

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi. Altın piyasasını yakından takip edenler ağustos ayında neler yaşanacağını merak ediyor. Finans Analisti İslam Memiş rekor seviyeyi paylaştı. İşte tüm detaylar...



TALEP YÜKSELİNCE ÜRETİM ARTTI
Ekonomi Gazetesi’nden Yener Karadeniz’in haberine göre, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının bu yılın ilk yarısında yüzde 48’lik oran ile en fazla kazandıran yatırım aracı olduğunu hatırlattı. Söz konusu gelişmenin hem ons hem de dolarda meydana gelen hareketten kaynaklandığını anlatan Memiş, şöyle devam etti:

“İlk yarıda erken seçim kararı, deprem felaketi, enflasyonun patlaması ve ekonomik krizler derken insanlar varlıklarını korumak için altını yatırım aracı olarak görmeye başladı. Darphane’nin ürettiği altına talep yükselince üretim de arttı. Genelde düğünlerin de etkisiyle işçiliği yüksek altınlara rağbet olurdu ancak bu yılın ilk yarısında altın tamamen bir yatırım aracına dönüştü.

AĞUSTOSLA BERABER YENİ REKOR GELECEK 
Bin 114 TL seviyesinden yıla başlamıştı. Seçimden önce bin 516 TL’ye kadar yükseldi. 5 Temmuz itibarıyla bin 630 TL seviyesinde idi. Bu getiri yatırımcıyı cezbediyor ve güvenli liman haline getiriyor altını. Sadece dolar kurundan destek alarak bu kadar yükseldi ama yılın kalanında da onstan destek almasını bekliyorum. Kısa vadede aşağıda bin 550, yukarda bin 650 bant aralığında olmasını bekliyorum. Ağustos ile birlikte bu yükselişin gram bazında bin 800 TL seviyesine kadar devam etme ihtimali yüksek” dedi.


Geri Dön