07 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında 2000 lira geliyor! İslam Memiş açıkladı

Altın fiyatlarında 2000 lira geliyor! İslam Memiş açıkladı

Ons altın toparlanmaya çalışırken, gram altın serbest piyasada tüm zamanların en üst seviyesine çıktı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2000 lira için tarih verdi. İşte tüm detaylar...



Jeopolitik risklerle kara gün dostu altına dönüş hızlanırken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından dikkat çeken açıklama geldi . Yaşanan yükselişi yeterli bulmayan uzman isim, altın fiyatlarında yaşanacak yükseliş için kritik tarihi açıkladı.

PİYASALARA RAHAT YOK
TV100'deki köşe yazısında İslam Memiş, emtia piyasasının jeopolitik risklere karşı yeterli tepkiyi vermediğini ifade etti. İsrail-Hamas arasındaki savaşın daha da derinleşeceğine işaret eden uzman isim, “Bundan sonra piyasalara rahat yok” diye konuştu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş şu şekilde konuştu:

"Küresel piyasalar zaten "Fed" duymaktan sıkılmıştı. Savaş, piyasalar için yeni bahane oldu. Artık kontrollü ve uzun süreli bir savaş ortamı oluştuğundan bundan sonra piyasalara rahat yok! Kimse stabil ve tekniğin çalıştığı bir piyasa beklememeli. Çünkü sistem derin belirsizlik istiyor. 

ORTALIK ATEŞ ÇEMBERİ AMA YAPRAK KIPIRDAMIYOR
İsrail-Filistin savaşı ile beraber emtia fiyatlarında toparlanma gördük ama yükseliş göremedik. 1.811 dolar seviyesinden 1.885 dolar seviyesine yükselen ons altın bir şey değil. 1.678 lira seviyesinden 1.768 lira seviyesine yükselen gram altın bir şey değil. Ortalık ateş çemberi olmasına rağmen piyasada yaprak kımıldamıyor.

Bu haftanın en önemli verisi ABD enflasyon verisiydi. ABD’de tüketici fiyatları eylülde bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış kaydetti. Yıllık artış ise yüzde 3,7 olarak açıklandı. Benim beklentim yüzde 4 olması yönündeydi. Yüksek gelmemesi iyi. Fed’in daha güvercin olma ve 2024’ün ortası gibi faiz indirimine başlama ihtimalleri yükseldi. 

ALTINDA KÂR SATIŞLARI YAŞANABİLİR
Piyasalar, neyi nasıl fiyatlayacağına tam olarak karar vermedi. Bu hafta savaş bahanesiyle altını yükselttiler. Şimdi kâr satışı yapıp Fed’i fiyatlamak isteyebilirler. Piyasalar kararsız. Benim kanaatim savaşın daha ön planda kalacağı yönünde. Gerçek savaş fiyatlamasını o zaman görebiliriz.

Orta ve uzun vadede altın fiyatları gerçek bir ekonomik krizi fiyatlamaya başladığı zaman gerçek bir savaş riskini fiyatlamaya başladığı zaman ons tarafında 2 bin dolar seviyesinin üzerinde ataklar göreceğiz.

Gram altın tarafında da 2 bin lira seviyesinin üzerinde ataklar göreceğiz. Bu süreç de çok uzak değil gibi duruyor. Gelişmeler onu gösteriyor."

Altın fiyatlarında geçtiğimiz haftalarda yaşanan şok düşüş yerini jeopolitik gerilimler nedeniyle yükselişe bırakmıştı. Bu ani hareketlilik yatırımcının kafasını karıştırırken, ‘altın düşecek mi, yükselecek mi?’ sorusu en çok merak edilen konular arasına girdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yıl sonu gram altın fiyatı tahmini için dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

ALTIN İÇİN RAKAM VE TARİH VERDİ
“Küresel piyasalardaki eğilim devam eder ve fiyat 1600 TL'nin üzerinde kalırsa 1800 TL'ye kadar bir yükseliş görebiliriz” diyerek gram altın tahminini paylaşan uzman isim, “Bu seviye korunursa 2000 TL'ye bile ulaşabiliriz. Piyasa şu anda savaşın potansiyel etkisini hesaba katıyor. Bu baskının devam etmesi için İran faktörünün aktif bir rol oynaması gerektiğine inanıyoruz. Bu gerçekleşirse, Borsa İstanbul baskı altında kalmaya devam edebilir ve potansiyel olarak 8100 ve 8000 seviyelerini test edebilir” dedi.

Yıl sonu hedeflerinin değişmediğini dile getiren İslam Memiş, dolar ve altının yükselmeye devam edeceğini, Dolar/TL kurunun 29,70 seviyesinde, altının gram fiyatının ise 1.880 TL olabileceğini söyledi.


Geri Dön