30 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında bu tarihe dikkat! İslam Memiş 2,5 ay sonrasını işaret etti

Altın fiyatlarında bu tarihe dikkat! İslam Memiş 2,5 ay sonrasını işaret etti

Altın fiyatlarında yaşanan düşüş sonrası yatırımcılar endişelendi. Düşüşün devam edip etmeyeceği yönünde tartışmalar sürerken, Para Politikaları Uzmanı İlam Memiş önemli bir uyarı yaptı. Memiş, altındaki düşüşe aldanılmaması yönünde uyarı yaparak, yıl sonuna dikkat çekti.



Altının geçen hafta yaşadığı ani yükseliş yatırımcılarını sevindirdi. Cuma günü kapanışta ise beklenmedik bir düşüşle yeniden 1000 lira seviyesinin altına indi.  ABD'den gelen enflasyon verisi ile iyice yara alan altının, Fed'in agresif para politikasına devam etmesi üzerine ikinci bir darbe alması beklenmekte. Konuya ilişkin yaptığı açıklamada altın yatırımcılarının endişeye kapılmaması gerektiğini hatırlatan islam Memiş, yıl sonu için yaptığı 1200-1400 tahminini tekrarladı.

ABD ENFLASYONU AÇIKLANDI ALTINDA SERT DÜŞÜŞ YAŞANDI
Son haftalarda 30-40 TL'lik aralıklar aşağı yukarı hareket eden Gram Altın/TL, ABD verisi öncesi tekrar 1000 TL'nin üzerine çıksa da, ABD'den gelen enflasyon verisiyle Gram Altın/TL'de sert kayıplara sebebiyet verdi. Gün gün içinde 1005 TL'yi gören altın, enflasyon verisi sonrası 983 TL'ye kadar düştükten sonra toparlanma eğilimine girerek bugün (14/10/2022) 997 seviyelerine kadar çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön