03 / 07 / 2024

Altın fiyatları yükseldi! Altın satmayacağız hatta daha fazla alacağız diyen analistten kritik açıklama geldi!

Altın fiyatları yükseldi! Altın satmayacağız hatta daha fazla alacağız diyen analistten kritik açıklama geldi!

ABD'de artan enflasyonist baskılar FED'in faiz artışına destek olurken Rusya ve Ukrayna arasındaki Savaş'ın da devam etmesi altın fiyatlarını yükseltti. Bu gelişmelerden dolayı altın ons ve gram altın yeni güne yükselişle başlarken Wall Street'deki analistlerden kritik açıklamalar geldi...



WALL STREET’TEN ALTIN TAHMİNİ

Yatırımcılar piyasalardaki gelişmeleri ve altın fiyatlarını yakından takip ederken Wall Street’deki analistlerden yeni bir değerlendirme geldi. Yapılan ankette 13 katılımcı analistin çoğu, bu hafta için altın fiyat beklentileri sorulduğunda, tahminlerinin yükseliş yönünde olduğunu bildirdi. Analistlerin yüzde 46’sı daha yüksek seviyeler öngörürken, 31’lik kesim ise daha büyük bir geri çekilme öngörerek düşüş eğilimindeydi. Ankete katılan analistlerin yüzde 23’ü ise çekimser kaldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; birçok analist, altının ons başına 1980 dolar seviyesini geçtikten sonra kaydettiği teknik ilerlemeye işaret ederek, bunun sarı metale olan güçlü ilginin bir işareti olduğunu ve fiyatları yükseltmeye devam edeceğini belirtti.

Altın fiyatları yükseldi! Altın satmayacağız hatta daha fazla alacağız diyen analistten kritik açıklama geldi!

“ALTIN SATMAYACAĞIZ, HATTA DAHA FAZLA EKLEMEK İSTİYORUZ”

Konuya ilişkin, SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski verdiği röportajda, “Altın konusunda tarafsızım. Teknik olarak bir yükselişte ancak önümüzdeki birkaç gün içinde bu kadar çok tatille, ticaret genel olarak sessiz olabilir ve 2 bin dolara yakın bir duraklama zamanı gelebilir” dedi. Adrian Day Asset Management başkanı Adrian Day ise şunları kaydetti:“Bu hafta bir geri çekilme görebiliriz ancak altının yüksek enflasyona, merkez bankalarının seçeneklerinin tükenmesine ve Ukrayna’daki kötüleşen duruma tepki olarak tekrar yükselmeden önce sadece geçici. ABD’deki enflasyon rakamının yüksekliği, bazı yatırımcıların Fed’in aslında anlamlı bir şekilde sıkılaştırılacağını düşünmesine neden oluyor. Ama aslında, Fed’in nihai geri çekilmesini altın için daha da yükselişe geçirecek. Bu yüzden kesinlikle satmayacağız ve eklemek istiyoruz.”

Altın bugün ne kadar? Altın fiyatları güncel gram altın, çeyrek altın ne kadar? 18 Nisan altın fiyatları

Altın ve gümüş yeni rekorlara koşuyor! Yatırımcılar hazır olun!

FED ile altın arasında savaş başlayacak! İslam Memiş gram altın için kritik rakamı açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön