27 / 04 / 2024

Süresiz nafaka kalkıyor mu? Adalet Bakan Yılmaz Tunç'tan kritik açıklama geldi!

Süresiz nafaka kalkıyor mu? Adalet Bakan Yılmaz Tunç'tan kritik açıklama geldi!

Son günlerde süresiz nafakanın kalkması ile konuşulmaya başlandı. Herkesin kafasında soru işareti bırakan süresiz nafakanın kalkıp kalkmaması ile ilgili kritik açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.



Adalet Bakanı Yılmaz Tunç süresiz nafaka ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, hem kedını hem de erkeği mağdur etmeden yeni düzenlemelerin geleceğini açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Süresiz nafaka kalkıyor mu? Adalet Bakan Yılmaz Tunç tan kritik açıklama geldi!

SÜRESİZ NAFAKA KALKIYOR MU?

Tunç Medeni Kanunumuzda nafakanın süresiz hala getirildiğini belirterek ''1 gün evli kalıp onlarca yıl nafaka ödeyen kişiler var. Ancak kadınları da mağdur etmeyecek bir güvenceyi sağlamamız gerekiyor. Bu dengeleri gözeterek bir tasarı hazırlayacağız.'' diyerek bu düzenlemenin Meclis'in yeni döneminin gündeminde olduğunu belirtti.

2005 yılında yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu, yaklaşık 20 yıldır uygulandığının vurgusunu yapan Tunç, aile ile ilgili, aileyi sapkın akımlardan korumak üzerine bir düzenlemenin olduğunu söyledi.  Aile toplumun temelini oluşturuyor diyen Tunç,  ''Kadın ile erkeğin eşitliğine dayanır ve sadece kadın ile erkek evlenebilir. Bunlar yeni anayasa ile güvence altına alınacak'' ifadelerini kullandı.

Süresiz nafaka kalkıyor mu? Adalet Bakan Yılmaz Tunç tan kritik açıklama geldi!

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ!

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile, daha demokratik bir sisteme geçildiğini ve önemli reformlarların gerçekleştiğini söyledi.

Bu reformun darbeci ruhu tamamen ortadan kaldıramadığını da belirten Tunç'' Anayasanın darbeciler tarafından yazılmış olması nedeniyle ve sadece yapılış süreci açısında da bakıldığı zaman değişim zaruri. Milletimizin artık Türkiye Yüzyılı'nda demokratik sivil bir anayasaya kavuşması gerekir.'' ifadelerini kullandı.

Tunç kiracılar ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Kiracıların mağduriyetini önleme adına,kira miktarındaki yüzde 25'lik sınırın bir yıl daha uzatıldığına dikkat çekti. Bu durumda iytirazaların olabileceğine dikkat çeken Tunç eski kiracıların, düşük kiraları nedeniyle itiraz ettiklerini söyledi.  Kiracıları mağdur edecek bir sorunun ortaya çıkacağını  Bu yüzden sürenin bir yıl daha uzatıldığını açıkladı.  Kiracı ve ev sahiplerinin sorunlarında dava sayısının 2 katına çıktığını belirten Tunç: ''Bu sorunlar için 1 Eylül'den itibaren arabulucuk müessesi harekete geçiyor. Kişiler dava açmadan arabulucuya gidebilecek.'' dedi.

Nafakada yeni formül! 2 şarta bakılacak

Bakanlıktan yeni sosyal yardım! Anne babalara duyuruldu! Çocuklu ailelere 7800 TL yardım!

Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır?

Geri Dön