28 / 04 / 2024

Mahkumlara Genel Af Çıktı mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Önemli Açıklama!

Mahkumlara Genel Af Çıktı mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Önemli Açıklama!

Adalet Bakanlığı, cezaevi izinleri konusunda yapılan açıklamalarla gündeme geldi ve mahkumların odak noktası haline geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, denetimli serbestlik, açık ve kapalı cezaevindeki mahkumlar için alınan kararı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. İşte alınan son karar… 



Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan 5 yıl ceza ile ilgili bilgiler cezaevi izinlerindeki mahkumların ilgilendikleri konulardan biri oldu. Açık cezaevi pandemi nedeniyle uzun süre dışarda olan hükümlüler için yeni bir karar alındı.  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un sosyal medya hesabından paylaşılan bilgiye göre denetimli serbestlik, açık ve kapalı cezaevindeki mahkumlar için yeni karar alındı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınan bu kanun teklifi görüşülerek kabul edildi. Mahkumların yakınları ise genel af ile ilgili gündeme gelen söylemleri takip ediyor. Mahkumlara af çıktı söyleminin aslı ve kanun teklifinde hangi kararın alındığı hem hükümlüler hem de yakınları tarafından merak ediliyor.

Mahkumlara Genel Af Çıktı mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tan Önemli Açıklama!

Mahkumlara genel af çıktığı doğru mu?

Kapalı ceza infaz kurumlarında hüküm giyen ve belirli bir süreyi bu kurumlarda geçiren hükümlüler, iyi bir davranış sergilemeleri durumunda 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumlarına geçiş yapabilecek.  Son zamanlarda sosyal medyada dolaşan genel af iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Tunç, yaptığı açıklamada TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün kabul edilen kanun teklifi ve alınan son kararı duyurdu.


Geri Dön