Altın & Dolar

Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Ekonomistlerden net rakam geldi! Görmeyen duymayan kalmasın!

Ons altın cuma günü 2500 doları aşarak en yüksek seviyeye ulaştı. Altın fiyatlarında hızlı yükseliş görülürken yatırımcılar altı fiyatlarının yükselmeye devam edip etmeyeceğini araştırıyor. Peki ekonomistler ne diyor? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Altın fiyatları cuma günü rekor kırdı. Ons altın 2500 doları aşarken gram altın 2700 lira oldu. Yükseliş, yatırımcıların yüzünü güldürürken bir yandan da sene sonunda ne olacağı merak ediliyor. Altındaki yükselişte, (Fed) faiz indirimlerine yaklaştığına dair işaretlerin gelmesi etkili oldu. Peki altın yükselmeye devam edecek mi? 

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Dünyaca ünlü dev kurumlar ve ekonomistler yıl sonunda ons altın için tahminlerini açıkladı.

Comerzbank cuma günü yayımladığı notta altınla Fed'den yıl sonuna kadar üç ve 2025'in ilk yarısında da üç olmak üzere toplam altı faiz indirimi olacağını öngörüyor. 

Kıdemli emtia analisti Carsten Fritsch, 2025 yılının ortasına kadar ons altının 2 bin 600 dolara yükselmesini bekliyor. 

TD Securities, Fed'in gevşeme perspektiflerini öne sürerek, altının önümüzdeki çeyreklerde ons başına 2 bin 700 dolara çıkabileceğini aktardı. 

American Precious Metals Exchange ise jeopolitik belirsizliklerin devam etmesi halinde faiz indirimleri veya küresel merkez bankalarından daha fazla altın alımı olması durumunda, altının gelecek yıl ons başına 3 bin dolara ulaşabileceğini söyledi.

SON DAKİKA GRAM VE ONS ALTIN FİYATI

Haftasonun son gününde altın fiyatları yakından takip ediliyor. Yatırımcılar ve altın alıp satmak isteyen vatandaşlar canlı altın alış satış tablosunu araştırıyor. Bu kapsamda 'bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Altın fiyatları yükseldi mi? Gram altın fiyatı kaç lira? Çeyrek altın ne kadar oldu?'' sorularının yanıtlarını arama motorlarında sorgulatıyor.  18 Ağustos Pazar günü ons altın 2 bin 508 dolardan işlem görüyor. Şu dakikalarda gram altın fiyatı ise 2760 TL'den satılıyor. Çeyrek altın fiyatı 4 bin 502 lira olurken, yarım altın fiyatı ise 8bin 995 liradan satışa sunuluyor. 

Kapalıçarşı'da yer yerinden oynadı! Altın füze gibi fırladı! Bugün gram altın, çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? 

Alman bankasından yeni altın tahmini! Yatırımcılar hazır olun! Sene sonunda altın tam bu kadar olacak!

Gram altın rekor kırdı! Altında yükseliş devam ediyor! 16 Ağustos 2024 Cuma altın alış-satış tablosu!