18 / 05 / 2024

Altın fiyatları zincirini kırdı! Piyasa tarafından altın yakın merceğe alındı! Elinizi çabuk tutun!

Altın fiyatları zincirini kırdı! Piyasa tarafından altın yakın merceğe alındı! Elinizi çabuk tutun!

Altın alacaklar, haftanın son gününde bile fiyatları takip etti. Fed faiz açıklamasından sonra altın ve dolar yakın merceğe alındı. İşte detaylar!



Fed'in 75 baz puan faiz artırımının yanında sıkılaştırmaya devam mesajları verince, dolar güç kazanırken, altın fiyatları gerilemeye başladı. Gram altın dün Fed kararından sonra 995 TL'ye kadar çıksa da Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları ile tekrardan gerileyerek 980 TL'ye kadar indi. Ancak daha sonra gerileyen dolar yönünü aşağıya doğru çevirince altın fiyatları değer kazanmaya başladı.

GRAM ALTINDAN BEKLENEN HAREKET GELMEYE Mİ BAŞLADI?

Gram altın bir süredir bin liranın altında bir seyir tutuyordu. Haftanın son günün de ise bu zincir kırıldı. Saat 17:18 itibarıyla gram altın 1001 lirayı gördü. Fed, politika faizini 75 baz puan artırdı ve bu faiz artışının yüzde 2'lik bir kısım enflasyon hedefine ulaşmak için gerekli olduğuna dair bir açıklama geldi. Yüksek faiz döngüsünün sona erebileceğini söyleyen Powell, bunun için verileri görmek gerektiğine vurgu yaptı.

Gram altın geçtiğimiz günlerde kararın ardından 995 TL'ye kadar çıksa da Powell'ın açıklamaları ile 980 TL'ye kadar düşmüştü. Haftanın son gününde ise bir atak gözlemlendi. Yeni güne girerken doların küresel para birimleri karşısında değer kaybetmesi, altına yaradı ve altın fiyatlarına destek oluyor.

Gram altın bugün 986 TL'den güne başladı. Çeyrek altın da 1.638 TL'den başladı. Cumhuriyet altını 6.534 TL'den işlem gördü. Yarım altın 3.279 TL'den alıcı bulmaktadır. En merak edilen ONS altın yüzde 1,16 yükselişle 1.649 dolardan işlem görüyor. Fed Başkanı Powell'ın "Önümüzdeki faiz artışlarına karar vermek için verileri izleyeceğiz" açıklamasıyla altın yatırımcılara bugün açıklanacak ABD işsizlik ve tarım dışı istihdam verileri ışık tutacak.

SGK’dan çalışanları ilgilendiren büyük atak! Her şey daha şeffaf olacak! İşte detaylar!

Gıda fiyatları bir oynadı pir oynadı! Bu kadarı beklenilmiyordu!

Fatura vermemek suç mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön