28 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında beklenmedik gelişme: Yatırımcılar o saati dört gözle beklemeye başladı

Altın fiyatlarında beklenmedik gelişme: Yatırımcılar o saati dört gözle beklemeye başladı

Orta Doğu'daki tansiyonun yükselmesiyle altın tekrar sığınılacak bir değer haline geldi. FED'in belirlediği faiz oranları da ons altın fiyatının düşük seviyelerden toparlanmasında etkili oldu. Bu durum ülkedeki gram altın fiyatlarını olumlu etkiledi. İşte güncel altın, petrol ve döviz durumları…



Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin "güvercin" nitelikteki açıklamalarıyla olumlu bir eğilim gösteriyor. ABD'deki enflasyon verilerinin açıklanması, yatırımcıların gözünde önemli bir konuma geldi. Öte yandan, İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik dünya genelinde endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Ayrıca yoğun makroekonomik veri akışı da dikkatle takip ediliyor. 

Gözler ABD enflasyonuna çevrildi

ABD'de son açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) eylül ayında aylık olarak %0,5 ve yıllık olarak %2,2 yükselmiş olsa da bugün saat 15.30'da paylaşılacak olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin düşüş eğilimini koruması bekleniyor.

Öte yandan bir hafta önce duyurulan tarım dışı istihdam rakamlarının tahminlerin üzerinde gelmesi yatırımcıları dikkatli davranmaya sevk etti. Aynı şekilde dün geceki Federal Rezerv toplantı notları, ekonomik perspektife dair artan belirsizliklerin bankanın daha tedbirli yaklaşmasına neden olduğunu gösterdi.

 Altın fiyatlarında beklenmedik gelişme: Yatırımcılar o saati dört gözle beklemeye başladı

Petrol piyasasında son durum

Emtia piyasalarında dalgalanma sürüyor. ABD'den dün gelen bilgilere göre, petrol stok artışı tahminlerini aşarak geçen hafta 12,94 milyon varile ulaştı. Bu gelişme Brent petrolünün varil başına fiyatını yaklaşık %2,2 düşürerek 85,1 dolara çekti.

Döviz kurunda son durum

12 Ekim Perşembe günü sabah itibariyle dolar 27,74, Euro ise 29,56’dan işlem görmeye başladı. 

Altın fiyatları yükseldi mi?

Geçen hafta en düşük seviyelerini gören altın fiyatları dün %0,7'lik bir artış gösterdi ve bugün de %0,3'lük bir yükselişle 1.880 dolar seviyelerine ulaştı. Bu yükselişte Fed yetkililerinin yorumları ve Orta Doğu'daki artan gerilim nedeniyle artan güvenli liman talebi önemli bir rol oynuyor. Türkiye'de ise gram altının fiyatı 1.679 TL, çeyrek altın 2.942 TL, Cumhuriyet altını 11.941 TL ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı 1.707 TL olarak belirlenmiştir.

Altın fiyatları tozu dumana kattı! Elinde 1 gram bile olanlar yaşadı! 12 Ekim 2023 canlı altın fiyatları

İslam Memiş savaş riskine dikkat çekti! Altın için tahminini açıklad

Gram altının yılbaşında ne kadar olacağını İslam Memiş duyurdu! Aman dikkat, çok az zaman kaldı!


Geri Dön