28 / 04 / 2024

İslam Memiş savaş riskine dikkat çekti! Altın için tahminini açıkladı

İslam Memiş savaş riskine dikkat çekti! Altın için tahminini açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Filistin-İsrail geriliminin piyasalara etkileri konusunda yatırımcılara önemli tavsiyeler verdi. Memiş, gram altın, dolar, gümüş ve brent petrol uyarılarını paylaştı. Memiş, savaşı da ele alarak gram altında yıl sonu tahminini verdi.



Finans analisti İslam Memiş, İsrail-Hamas çatışması ile savaşa evrilen sürecin piyasalara etkilerini değerlendirdi. Memiş, gram altında yıl sonu için beklediği seviyeyi açıklarken, savaşın gram altın, ons altın, gram gümüş ve ons gümüşe etkisine dair de yorum yaptı. 

Memiş, yatırımcıları borsa konusunda da 'kısa vade' için uyarıda bulundu. İşte İslam Memiş'in merak edilen o tahminleri...

Memiş, "Filistin-İsrail savaşıyla piyasalarda belirsizlikler var. Kısa vadeli pozisyon açmamak lazım. Borsa İstanbul 8442 puandan kapanış yaptı. Buradaki belirsizlik devam ettiği için borsadaki değer kayıpları yerini değer artışlarına bıraktı. Borsa yatırımcısının aldığı hisselerde değer artışı var mı, herkes buna bakmalı. Riskli ortamda yükselişlere biraz daha fazla dikkat edilmeli. 7900 destek seviyesini gözlemlemeye devam edeceğim" dedi.

İslam Memiş, dolar, ons gümüş, gram gümüş ve brent petrol için şu değerlendirmeleri yaptı:

"29.97'ye kadar yükseldi dolar. 28 liraya ramak kaldı. Bu ay takip edeceğimiz seviye 28 lira demiştik. Pozitif beklenti devam ediyor. Euro dolar paritesi 1.0616. 1.07'ye kadar tepki alımı mümkün olabilir.

Ons gümüşte 22.50 direncini takip ediyorum. Dar bant aralığına sıkıştı. Kendine yeniden bir yön belirleyecek ons altın. Ons gümüşte fiziki tarafta 20 lira üzerinde rakamlar var. Savaş ortamı emtia fiyatlarına ciddi destek vermedi. Yine ucuz kalmaya devam ediyor.

Petrol fiyatlarında dengesizlik var. 86-89 dolar aralığında geziniyor brent petrol. Kırmızı çizgi olarak 90 doları belirlemiş. Süreç bakalım nereye gidecek, farklı gerginlikler yaşanacak mı, burayı takip etmeye devam ediyoruz. Sakin seyrini şu an koruyor."

Ons altınla ilgili değerlendirmeler ile altın analizine başlayan İslam Memiş, "Ons altında 1861 dolardayız. Ons altında bu hafta 1880 lirayı takip ediyoruz. 1865 dolara kadar yükseldi ons altın. Sonra perşembe günü 15:30'da ABD'deki enflasyon verisini takip edeceğiz. Ya 1880 doların üstü kırılacak ya da 1880 dolardan tekrar 1830 dolara kadar gerileyecek. Bu sorunun cevabı yüzde 50/50 olduğu için ortada kalan bir ons altın var. Yüksek savaş riskine rağmen agresif bir yükseliş görmedik" dedi.

Memiş, gram altın tarafı için şunları söyledi:

"Sınırlı bir yükseliş gördük. 25-30 dolarlık bir yükseliş oldu, bu aman aman bir yükseliş değil. 1900-1950 doları konuşabiliriz savaş ortamına başka ülkeler dahil olursa. Bu süreç nereye evrilecek, dünyanın Ortadoğu'ya kadar ne kadar duyarsız olduğunu da küresel piyasalardaki fiyatlamalar bize göstermiş oluyor. Bakalım 1880 direnci kırılacak mı ons altında.

Gram altın ekranlarda 1660 lirada. Tabii ki öyle bir fiyat yok. Şu anda 1734-1744 lira aralığında. Yine bir zirveyi gördük. Yaklaşık 65 liralık değer artışı gördük geçen haftaya göre. Geçen hafta 1650-1700 lirada olan gram altının bu hafta 1700-1750 lirada olduğunu görüyoruz. Gram altın tarafında beklentimizde bir değişiklik yok. 1800 lira üzerinde gram altınla yılı tamamlayabiliriz."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön