17 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında kimse bunu beklemiyordu! 1 gram altınınız bile varsa hemen bakın! Kritik seviye aşıldı! 

Altın fiyatlarında kimse bunu beklemiyordu! 1 gram altınınız bile varsa hemen bakın! Kritik seviye aşıldı! 

Bu hafta ABD’de yaşanan kritik  altın fiyatlarında sert hareketlere neden oldu. Hafta ortasında ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıklarken, cuma günü öğleden sonra açıklanan kritik verinin ardından altında deprem yaşandı. İşte altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri...



1 AYIN DİBİ GÖRÜLDÜ

Haftaya 1644 dolardan başlayan ons altın çarşamba günü Powell’ın açıklamalarının ardından 1.634 dolar seviyesine kadar düştü. Perşembe günü de düşüşüne devam eden ons altın 1616 dolara kadar inerek, 1 ayın en düşük seviyesini test etti. 

ALTINDA İBRE TERSİNE DÖNDÜ

Altın yatırımcılarının gözü kulağı cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik oranına odaklanmış durumdaydı. Milliyet'te yer alan habere göre; Buna göre Ekim'de tarım dışı istihdam 261 bin yükseldi. Piyasa beklentisi 205 bin yükseleceğine ilişkindi. Aynı anda işsizlik oranı beklenmedik bir şekilde yüzde 3,7 seviyesine ulaştı. Piyasa beklentisi işsizlik oranının yüzde 3,5 seviyesinde olacağına yönelikti. 

Altın fiyatlarında kimse bunu beklemiyordu! 1 gram altınınız bile varsa hemen bakın! Kritik seviye aşıldı! 

Fed Başkanı Powell her söyleminde işsizlik ve enflasyon rakamlarının önemine vurgu yapıyor.  Fed’in para politikasına yön veren iki kritik veriden birinin beklentinin üzerinde gelmesi piyasalarda yeni fiyatlamaları getirdi. ABD’de işsizlik oranının beklentilerin üzerinde yükselmesi, Fed'in gelecek süreçte agresif faiz artışlarına son vereceğine yönelik beklentilerin kuvvetlenmesine neden oldu. Bu gelişmeyle beraber dolar endeksi sert düşerken altın fiyatlarındaki ani artışlar gerçekleşti.

ONS ALTIN YÜKSELDİ 

Haftanın son işlem gününe 1629 dolardan başlayan ons altın ABD’de iş gücü rakamlarının açıklanmasından sert yükseliş yaşadı 1682 dolara kadar yükselen ons altın 3 haftanın zirvesini gördü. Ons altın haftayı 1681 dolardan kapatırken, günlük bazda kazanç yüzde 3.2 olarak kaydedildi.

Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ons altın yüzde 2.24  oranında değerlendi. 

Altın fiyatlarında kimse bunu beklemiyordu! 1 gram altınınız bile varsa hemen bakın! Kritik seviye aşıldı! 

GRAM ALTINDA KRİTİK SEVİYE AŞILDI

Yurt içinde ise gram altın fiyatı haftanın son işlem gününde ons altında yaşanan artışla beraber 1.000 TL olan kritik seviyeyi aştı. 

Haftaya 982 TL'den başlayan  gram altın perşembe günü ons altındaki düşüşün etkisiyle birlikte 967 TL'ye gerilemişti. Cuma günü ise gram altında ibre tersine döndü. 

Haftanın son işlem gününe 975 TL'den başlayan gram altın, 1.004 TL'ye kadar ulaştıktan sonra 1.003 TL'den günü tamamladı. Gram altında günlük bazda kazanç yüzde 3 oranına yakınlaştı. 

Bu hafta gram altına yatırım yapanlar kazancını yükseltti. Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında gram altın yatırımcıları yüzde 2.09 oranında kazandı. 

Asgari ücret hesaplamalarında resmen deprem! Kulislerdeki rakamı görenler şaştı kaldı! Hemen bu rakama göz atın!

Dolarda büyük şok! Elinizde 1 dolar bile varsa bu rakama bakın! Dolar ne kadara yükselecek? 6 Kasım 2022 dolar kuru..

Altın gümbür gümbür geliyor! Bir bir açıklanan rakamları gören inanamadı! İşte son dakika altın fiyatları 6 Kasım 2022!


Geri Dön