13 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında kritik gün! İslam Memiş rakam verdi

Altın fiyatlarında kritik gün! İslam Memiş rakam verdi

Gram altın ve dolar ABD Merkez Bankası'nın alacağı politika faizi kararına odaklanmış durumda. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dikkat çeken tahmin yaptı. Piyasaların bıçak sırtında olduğunu ifade eden Memiş, gram altın için rakam paylaştı. İşte tüm detaylar...



PİYASALAR FED VE ENFLASYONA ODAKLANDI
TV100'deki köşe yazısında Fed ve Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın “Enflasyon Raporu 2023-III” sunumuna dikkat çeken Memiş, "Enflasyonun yükselişini sürdüreceğini tahmin ediyorum. Temmuz ayı enflasyonu beklenenden yüksek açıklanabilir. PPK’nın, faizleri yüzde 20-22 seviyesine kadar çıkartabileceğini ve burada beklemeye geçebileceğini düşünüyorum. Her ne kadar “enflasyon hedefimiz” dense de enflasyon ile mücadele etmek bugünkü koşullarda oldukça zorlaştı." ifadelerini kullandı.

"DOLAR'DA YÜKSELİŞLER SINIRLI"
Fed’in 25 baz puan faiz artırması beklendiğine işaret eden İslam Memiş, "Piyasalar her ne kadar 25 bp faiz artırımını satın almış olsa da yüzde 50, yüzde 50 bir ihtimal oluşmuş durumda. Dolar/TL'de resmi tarafta 26,96 lira, serbest piyasalarda 27,13 lira seviyesinde. Yükselişler kısa vade için sınırlı kalabilir. Daha yatay ve geri çekilme isteğinde olabilir. Aşağıda 26,80-26,60 destek seviyeleri geçerliliğini koruyor." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön