13 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında kritik gün! İslam Memiş rakam verdi

Altın fiyatlarında kritik gün! İslam Memiş rakam verdi

Gram altın ve dolar ABD Merkez Bankası'nın alacağı politika faizi kararına odaklanmış durumda. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dikkat çeken tahmin yaptı. Piyasaların bıçak sırtında olduğunu ifade eden Memiş, gram altın için rakam paylaştı. İşte tüm detaylar...



ALTINDA YÜZDE 50 YÜZDE 50 BEKLENTİ OLUŞTU
Fed kararı altın fiyatlarında etkili olacağına vurgu yapan İslam Memiş, "Fed’in yüzde 50, yüzde 50 beklentisi, ons tarafında da yüzde 50, yüzde 50 beklenti oluşturur. Aşağıda bin 930 dolar, yukarda 2 bin 50 dolar seviyeleri var. Yüzde 50 alımla beklemek risk açısından önemli. Her iki ihtimal karşısında risk dağılımı yapılmış olur. Bu hafta bin 930-bin 968 dolar aralığını takip edeceğim. Bu hafta için tüm enstrümanlarda geri çekilme bekliyorum. Son iki haftadır hepsinin yükseliş trendinde olduğunu gördük. Bu hafta sıra teknik düzeltmelerde" diye konuştu.

DÖVİZ VE ALTIN ŞU AN YÜKSEK
Gram altın ve dolar için beklediği seviyeleri açıklayan İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Olumlu bir trend beklemiyorum. Dolar tarafında en iyi rakam bugünkü koşullarda 26,60 lira. Düşüşleri de alım fırsatı olarak değerlendirir yatırımcılar. Genel trend yukarı.
Kısa vadede 1800 TL (gram altın) direncini takip edeceğiz. Borsanın altına kıyasla daha yükselişi var. Döviz ve altın şu anda yüksek.

2024’TE 2 BİN TL SEVİYESİNE ÇIKABİLİR
Bir miktar daha yükselecek. Ama kazandırma açısından bence borsadan daha fazla kazandırmaz. Altın uzun vadeli bir yatırım aracı. Altını alan yıllık bazda kazanır. Şu an 1750 TL'den altın alan 2024 yılının ilk yarısında 2 bin seviyesinde üzerinde rakamlar bekliyorum.

Bu seviyelerden altın, gümüş, döviz alımında beklemekte faydalı. Borsası, dövizi, altını vs. bütün yatırım araçları şu an bıçak sırtında. Yatırımcının çok dikkat etmesi lazım. Ciddi bir belirsizlik var.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön