29 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında kritik gün! Yatırımcılar son haberi bekliyor!

Altın fiyatlarında kritik gün! Yatırımcılar son haberi bekliyor!

Para ve emtia piyasalarının merakla beklediği ABD enflasyon rakamları açıklandı. ABD'de Ocak ayında Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 0,6, yıllık bazda ise yüzde 7,5 artış gösterdi. Peki kritik verilerin ardından altın fiyatlarında son durum ne oldu? İşte detaylar…



Son günlerde dalgalı bir seyir izleyen ve yönünü yukarı çeviren ons altın, 2 haftanın zirvesindeki konumunu korumaya devam ediyor. Jeopolitik riskler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Mart ayında faiz artıracağı beklentileri ve küresel enflasyonist trende göre fiyatlamaları etkiliyor.

Altın fiyatlarında kritik gün! Yatırımcılar son haberi bekliyor!

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz küresel bir boyut kazandı. Rusya'nın Ukrayna sınırına asker göndermesi ile olası bir işgal girişimi ihtimali güçlenirken ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin muhalefeti jeopolitik riskleri körüklüyor.  Öte yandan, Fed'in bahar aylarında faiz oranlarını iki kez artırması bekleniyor. Fed'in Mart ayında agresif bir faiz artırımına gitmeyeceği fiyatlanıyor.

Altın fiyatlarında kritik gün! Yatırımcılar son haberi bekliyor!

Piyasa beklentisi, Fed'in Mart ayında faiz oranlarını yüzde 0,25 artıracağı yönünde. Yüzde 0,50 faiz artırımı olasılığının düşük olduğu belirtiliyor.

Peki ABD'de enflasyon verileri ne oldu ve beklentileri karşıladı mı? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön