16 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında tarihi rekor kırılacak! Haziran dönüm noktası olacak

Altın fiyatlarında tarihi rekor kırılacak! Haziran dönüm noktası olacak

Altın fiyatları yüksek enflasyon rakamları ve küresel jeopolitik riskler nedeniyle baskılanmaya devam etse de rekor kırmak için gün sayıyor. Piyasada çeyrek ve gram altında oluşan beklentiler altına yatırım yapacaklar tarafından dikkatle izleniyor.



Altın ve gümüş fiyatları, Perşembe günü ABD doları endeksindeki düşüşün desteğiyle gün ortası ABD altın piyasasında sağlam bir şekilde yükseldi. Kısa vadeli grafikler her iki metal için de gelişiyor ve bu aynı zamanda daha teknik odaklı tüccarları uzun vadelere davet ediyor. Ağustos altın vadeli işlemleri en son 24.70 dolar artışla 1.873.50 dolardan işlem görüyordu. Temmuz Comex gümüş vadeli işlemleri en son 0,42 dolar artışla ons başına 22,34 dolardan işlem gördü.

Reuters'e göre, küresel olarak sarı metal, dünya çapında inatçı enflasyona ilişkin artan endişelerin fiyatların bir önceki seansta iki haftadaki en düşük seviyesinden toparlanmasına yardımcı olmasının ardından, düşük ABD Hazine getirilerinin desteğiyle Perşembe günü zeminini korudu. Spot altın ons başına 1.847.49 dolarda sabit kalırken, ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0.2 artışla 1.851.40 dolara yükseldi.

Altın fiyatlarında tarihi rekor kırılacak! Haziran dönüm noktası olacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön