16 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında tarihi rekor kırılacak! Haziran dönüm noktası olacak

Altın fiyatlarında tarihi rekor kırılacak! Haziran dönüm noktası olacak

Altın fiyatları yüksek enflasyon rakamları ve küresel jeopolitik riskler nedeniyle baskılanmaya devam etse de rekor kırmak için gün sayıyor. Piyasada çeyrek ve gram altında oluşan beklentiler altına yatırım yapacaklar tarafından dikkatle izleniyor.



Dün, piyasa duyarlılığının faiz oranlarını yükseltmekten enflasyona odaklanmasıyla hem dolar hem de altında kazançlar görüldü. ABD Merkez Bankası faiz oranlarını agresif bir şekilde artırsa bile, daha yüksek enflasyon hem ABD doları hem de Altın için destekleyiciydi; enerji maliyeti yüksek kalmaya devam etmedikçe enflasyon düşmeyecek. ABD Merkez Bankası'nın enflasyonu düşürmeye odaklanmasıyla Dolar'ın yararına olan altın, üst üste ikinci ay kırmızıya döndü. ABD Başkanı'nın da en büyük önceliği enflasyonu düşürmek, bu yüzden piyasa faiz artırımlarına odaklandı. Ancak yükselen enerji fiyatları ve enerjide fiyat düzeltmesi için bir çözüm görülmemesi nedeniyle yatırımcılar güvenli liman araçlarına yöneliyor ve altına yatırım yapıyor.

Türkiye'de çeyrek altının kısa vadede 2 bin lirayı göreceği öngörülüyor. Gram altın ise şimdiden 1000 lira bandını zorlamaya başladı. Gram altın şu sıralarda piyasada 989 liradan satılıyor. Çeyrek altın ise bin 616 liradan işlem görüyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön