29 / 04 / 2024

Altın fiyatlarındaki son durum ne? İbre tersine mi döndü? İşte detaylar!

Altın fiyatlarındaki son durum ne? İbre tersine mi döndü? İşte detaylar!

Altın fiyatlarında yaşanan son durum vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte güncel altın fiyatları!



Altın fiyatlarındaki değişimler sorgulanıyor. Resesyon endişesi altın fiyatlarını düşürdü. Altın fiyatları 1 yıl önceki seviyeye geri gitti. Dün en düşük 960,23, en yüksek 960,51 seviyelerini gören gram altın, günü 960,47 seviyelerinde kapattı.

Yaşanan bu düşüşten sonra altın fiyatlarında heyecan yaratan bir gelişme gerçekleşti. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımlarında daha fazla agresif bir tutum beklentisi ile altın fiyatları düşüş eğiliminde harekete geçti. Ons altın gün içinde yüzde 0,20 değer kaybetti ve Nisan 2020'deki seviyesin de altına düştü. Durum gram altın için de aynıydı. Gram altın yüzde 0,25 değer kaybedip 955 liraya düştü. ABD Haziran enflasyonu piyasa beklentilerinin üzerinde çıkarak yüzde 9,1 oranında gerçekleşti. 41 yılın zirvesine yükselen enflasyon altın fiyatlarını da etkilemeye başladı. FED'in para politikasını çizen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bir sonraki toplantısı 26 ile 27 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Temmuz ayı ile birlikte altın fiyatlarında satış baskısı oluştu. Tüm sıkı para politikalarına rağmen ABD enflasyon rakamlarının 41 yılın rekorunu yenilemesi sonrası ons altın liderliğinde altın fiyatları tepetaklak oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı ve Ekonomist Belgin Maviş altın fiyatlarıyla ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomist Belgin Maviş; “Borsa İstanbul 2.501 direncinden kapandı. 2.550'yi geçersek yeniden yükseliş trendine gireriz. Bilançolar başlayacak hisse bazlı hareketler sürecek. Öne çıkan sektörlerde ilaç sektörünü görmekteyiz. Kimya sektörü bir hayli hareketli. En çok yükselen ise yüzde 8.31'le inşaat sektörü oldu. Gram altındaki her geri çekilme yeni alım fırsatlarını da getiriyor” dedi.

 Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı da konu ile ilgili şunları söyledi: Ons altında 1.800 üzerinde güçlü bir duruş vardı ama FED'in faiz artırımı söylemleri ile birlikte 1.800'ün altında fiyatlamalar gördük 1.700 seviyesinde hatta 1.698 seviyelerine kadar düşüşler yaşandı. Son 5 haftadır ons altında negatif bir kapanış söz konusu. Ons tarafına baktığımızda düşüşler sürüyor. Buna ek olarak gram altında da aynı düşüşleri gördük. 950 seviyelerine kadar düşüşler oldu.

Kripto para paranın geleceği ne? Kripto parada çöküş devam edecek mi? Uzmanlardan tavsiyeler!

Fındık yevmiyesi ne kadar 2022? Fındık yevmiye ücreti belli oldu mu?

Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı? Aile Destek Programına nasıl başvuru yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön