09 / 05 / 2024

Altın fiyatlarının bir yıl sonra nasıl olacağı ortaya çıktı! Dünya Bankası 2025 yılı yeni altın tahmini açıkladı!

Altın fiyatlarının bir yıl sonra nasıl olacağı ortaya çıktı! Dünya Bankası 2025 yılı yeni altın tahmini açıkladı!

Dünya Bankası, 2025 yılında altın fiyatlarının nasıl olacağını açıkladı. Rapora göre altın fiyatları bir yıl sonunda işte böyle olacak...



Dünya Bankası, 2025 yılında altın fiyatlarıyla ilgili yeni raporunu açıkladı. Yatırımcıların merak ettiği ''altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusu açıklanan rapor sonrası netliğe kavuştu. İşte altın fiyatlarının geleceği yön...

2023'TE EMTİA FİYATLARI YÜZDE 40 GERİLEDİ!

Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sonuçlarını açıkladı. Raporda, 2022 yılı ortası ile 2023 ortası dönemde küresel emtia fiyatlarında yaklaşık yüzde 40 gerileme görüldü. Bunun geçen yıl genel enflasyonun düşürülmesinde belirleyici rol oynadığı belirtildi.

Altın fiyatlarının bir yıl sonra nasıl olacağı ortaya çıktı! Dünya Bankası 2025 yılı yeni altın tahmini açıkladı!

ALTIN FİYATLARI BİR YIL SONRA NE OLUR?

Ekonomim'de yer alan habere göre, 2023 ortasından bu yana Dünya Bankası'nın emtia fiyatları endeksinde değişlenlik görülmediği ortaya çıktı. Jeopolitik gerilimlerde daha fazla alevlenme olmayacağı olasılığıyla küresel emtia fiyatlarında bu yıl yüzde 3, 2025 yılında ise yüzde 4'lük düşüş öngörülüyor.

FAİZ ORANLARINDA DÜŞÜŞ ZORLAŞACAK!

Söz konusu raporda, bu hızın, çoğu ülkede merkez bankası hedeflerinin üzerinde kalan enflasyonu bastırmak için çok az etkisi olacağı ifade edildi. Faiz oranlarının hızlı bir şekilde düşürülmesinin zorlaşabileceği açıklandı. 

ALTIN BU SENE REKOR KIRACAK!

Dünya Bankası altın raporuna göre; ''Güvenli liman" arayan yatırımcıların en çok tercihi olan altının ortalama fiyatının, 2025'te hafif bir düşüş yaşayacağı ama öncesinde 2024'te rekora ulaşması bekleniyor.

Gelişmekte olan ülke merkez bankalarından gelen güçlü talebin yanı sıra artan jeopolitik zorlukların bu yıl boyunca altın fiyatlarını desteklemesi bekleniyor.

Altın fiyatları düşüyor! Altın yatırımcıları dikkat! Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? 27 Nisan Harem altın fiyatları!

Altın alalım mı, satalım mı? sorusuna Mert Başaran'dan net cevap! Altını olan bunu yapsın! 

Geri Dön