02 / 05 / 2024

Altın fiyatlarının kaderi bu istatistiğe bağlı! İşte dünyadaki altının tükeneceği tarih

Altın fiyatlarının kaderi bu istatistiğe bağlı! İşte dünyadaki altının tükeneceği tarih

Dünya Altın Konseyi'ne göre şu anda dünyada 53 bin ton altın mevcut. Eğer rezervlere yenileri eklenmezse bu miktar sadece 18 yıl, yani 2040 yılına kadar yetecek. Altın rezervlerinin düşmesi, doğal olarak fiyatların da yükselmesi anlamına geliyor.



Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, uluslararası ekonomiyi de yakından etkiledi. İki ülkenin heyetlerinin bugün İstanbul'da bir araya gelmesi ve görüşmelerin olumlu geçmesiyle birlikte altın ve dolarda da sert düşüş yaşandı.

ALTIN VE DOLARDA SON DURUM

Şu sıralar altının ons fiyatı 1.929,43 dolardan işlem görürken, dolar ise Türk lirası karşısında 14, 59 TL'den işlem görüyor. Bu gelişmelerle birlikte elinde altını olan vatandaşlar da gözünü fiyatlara çevirdi.

ALTININ KADERİ REZERVLERE BAĞLI

Dünya genelinde altın fiyatlarının yükselip yükselmemesi, mevcut rezervlere bağlı. Dünya Altın Konseyi'nin son açıkladığı verilere göre şu anda dünyada 53 bin ton altın rezervi bulunuyor. Bu alanda lider ülkeler ise Avustralya, Rusya, ABD ve Peru. 

53 BİN TONUN 10 BİN TONU AVUSTURALYA'DA

Dünyada şimdiye kadar çıkarılan altınların 200 bin ton civarında olduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde şu anda mevcut 53 bin ton altın rezervinin 10 bin tonu Avustralya'da, 7 bin 500 tonu Rusya'da, 3 bin tonu ABD'de, 2 bin 700 tonu Peru'da, 2 bin 700 tonu Güney Afrika'da yer alıyor. Diğer ülkelerde ise 27 bin 100 ton altın bulunuyor. 

YENİ ALTIN ÇIKMAZSA SADECE 18 YIL YETECEK

Eğer başta bu ülkeler olmak üzere diğer ülkelerde de mevcut rezerve ek olarak yeni altın çıkarılmazsa, eldeki altın rezervi sadece 2040 yılına kadar yetecek. Bu da fiyatların yükselmesi anlamına geliyor. Fakat bu tarihten önce yeni rezerv bulunursa, fiyatlara da olumlu olarak yansıyacak. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön