09 / 05 / 2024

Altın gaza basmaya hazırlanıyor! Aldınız aldınız! Artık ucuza altın bulamayacaksınız

Altın gaza basmaya hazırlanıyor! Aldınız aldınız! Artık ucuza altın bulamayacaksınız

Altın fiyatları ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasının ardından düşüşe geçti. Haftaya düşüşle başlayan altın fiyatları bugün hareketlendi. Altın, gaza basmaya hazırlanıyor, altın almak isteyenler dikkat aldınız aldınız yoksa bu fiyatlardan artık altın alamayacaksınız...



ALTIN GAZA BASMAYA HAZIRLANIYOR

Altın fiyatlarındaki yükseliş için yatırımcılar Ekim ayını bekledi. İslam Memiş ekim ayında altın fiyatlarının fırlayacağını söyleyerek, asıl yükslişlerin henüz gelmediğini söyledi. 

 Gram altın hem dolardan hem de onstan besleniyor diyen Memiş, ''Şu anda ons altın fiyatındaki baskılanmadan dolayı düşüyor. Önümüzdeki yıl düğün yapacaklar, borcu olanlar uzun vadede bunu fırsat olarak kullanabilirler. Yıl sonu gram altın 1.400 lira tahminim değişmedi. Doların karşısındaki tüm enstrümanlarda manipüle edilmiş fiyatlar görüyorum. Yatırım için bu enstrümanları ön planda tutuyorum."

Altın gaza basmaya hazırlanıyor! Aldınız aldınız! Artık ucuza altın bulamayacaksınız

Altın fiyatlarındaki düşüşün nedenlerini belirten Memiş, ''Altının ons fiyatında yaşanan düşüşün iki ana sebeplerinden birisi, dolar endeksinin yükselmesi. İkincisi ise teknik olarak satışların gelmesi. 1728 seviyesine kadar çıkan ons fiyatı haliyle kar satışları getirdi.

1680 dolar seviyesine kadar bir problem görünmüyor. Gram altın fiyatının ekranlarda olduğu gibi görünmediğini tekrar vurgulamak isterim. Yıl sonu öngörülerimizde herhangi bir değişim söz konusu değil. Ons tarafında 2000 dolar seviyelerini bekliyoruz. Gram altında 1280 seviyesi kırıldıktan sonra 1400 lira seviyelerini bekliyoruz.'' dedi.

Altını, dövizi alalım mı satalım mı? Hayra alamet değil! Piyasa Kahini açıkladı

Altın fiyatları resmen yerle bir oldu! Altın yatırımcılarına kötü haber! 12 Ekim 2022 altın fiyatları

Geri Dön