01 / 05 / 2024

Altını, dövizi alalım mı satalım mı? Hayra alamet değil! Piyasa Kahini açıkladı

Altını, dövizi alalım mı satalım mı? Hayra alamet değil! Piyasa Kahini açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ile ilgili öngörülerine ve tavsiyelerine devam ederken, önümüzdeki günleri, “Hayra alamet değil” şeklinde yorumladı. İşte detaylar…



Altın piyasasının son yıllarda en çok takip edilen ve söyleyecekleri merak edilen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten altın ve daha birçok konu üzerine yeni uyarılar geldi. IMF ve Birleşmiş Milletler’den gelen faiz artırımında durma çağrısını konu alan Memiş, “küresel kriz” uyarısı yaptı. Dolar ve altının yönüne dair bir takım tahminler yapan Memiş, ABD’den gelecek kritik enflasyon verileri için de konuştu.

Memiş’e göre piyasalarda var olan endişe giderek yükseliyor ve küresel krizin sinyalleri de veriliyor. Bu hafta ise küresel piyasalarda yoğun bir hafta yaşanacağına dikkat çeken altın ve para piyasaları uzmanı, Birleşmiş Milletler (BM) ve IMF’in merkez bankalarına “Faiz artırımlarını bırakın” ifadesine vurgu yaptı. Memiş’e göre bu durum önümüzdeki risklere dair endişeleri gözler önüne seriyor.

KASIM AYINA DİKKAT

Dolar endeksinin yukarı yönlü gidişinin devam edip etmeyeceği ABD’den gelecek olan enflasyon verisine göre belli olacak. Memiş’e göre dolarda 12,50 seyirlerinin kalıcı olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor.

Hafta sonu Kırım’da olan gelişmeler ve savaşın serine göre de Putin’in agresifleşmesi jepolitik gerilimleri çıkartıyor. Memiş’e göre kısa zaman dilimli işlemlerin haricinde son çeyreği göz önüne alarak yatırım yapmak lazım.

“Küresel ekonomik kriz uyarısı önemli ve son derece gerçek. Bu uyarıyı dikkate almak lazım. Ekim-Kasım fırtınalı olabilir!” ifadelerini kullanan Memiş, açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığınıın altını çizdi.

Altını, dövizi alalım mı satalım mı? Hayra alamet değil! Piyasa Kahini açıkladı


Geri Dön