30 / 06 / 2024

Piyasa uzmanı açıkladı: Borsa yılın ikinci yarısında kazandırmaya başlar

Piyasa uzmanı açıkladı: Borsa yılın ikinci yarısında kazandırmaya başlar

Küçük yatırımcının uzun süredir bekleyişte olduğu Borsa İstanbul’da birçok hisse zirvesinden uzakta işlem görüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, borsada yükseliş için tarih vererek, nedenlerini açıkladı.



Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı 9 milyona yaklaşmış durumda. Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) açıkladığı rakamlara göre, pay senedi yatırımcı sayısı 18 Mayıs’taki rekor seviyesinin ardından 46 bin 127 kişi azalarak 8 milyon 578 bin 116’ya geriledi.

Yatırımcı sayısındaki artışta borsanın pozitif performansı etkili olurken yeni halka arzlar da yatırımcı girişini hızlandırıyor. Ancak halka arzlar sonrası gelen kâr satışları son haftada yatırımcı sayısını negatif etkiliyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 yükselerek 10.678,75 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,25 ve holding endeksi yüzde 0,26 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,36 ile iletişim, en çok kaybettiren yüzde 1,39 ile menkul kıymetler yatırım ortaklığı oldu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Borsa İstanbul’un yılın ikinci yarısında kazandırmaya başlayacağını söyledi. İslam Memiş, https://x.com/islammemiss şu an yaşanan düzeltmelerin de sağlıklı olduğunu vurguladı.

İŞTE İSLAM MEMİŞ’İN O PAYLAŞIMI

Borsanın yılın ikinci yarısında profesyonel yatırımcıların kazançlı olacağı bir alan olmasını bekliyorum.

Ondan sebep acemi yatırımcılar, kulaktan dolma bilgilerle ve parasının tamamıyla bu piyasada olanlar dikkat etmeli.

Teknik olarak aşağı yönlü düzeltmeler bitmedi.

10.500-9.800 ve 9.400 puan seviyelerini takip edeceğim.

12 bin hedefinden önce sağlıklı düzeltmeler gerekli.

Temmuz 2024'ü işaret eden Altın kahini İslam Memiş'ten yeni açıklama geldi! Altın fiyatları ne olacak? 

Buğday fiyatları farkı açıyor! Çiftçiler şimdi son dakika rakamlarına bakın! Borsalarda deprem! 

'Dolarda paramız eriyor' diyenlere ekonomist Selçuk Geçer'den yanıt: Dolar en iyi ihtimalle 70 TL olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön