Ekonomi

Altın gümüş düştü, platin arttı! Platinin gramı bugün kaç lira?

Altın ve gümüş kadar yaygın olarak adı geçmese de platin de yatırım yapılabilen kıymetli metaller arasında yer alıyor. Altın ve gümüş dışında başka bir yatırım aracı arayanlar platini de araştırıyor. Altın ve gümüş güne düşüşle başlarken platin bugün kaç para?Yatırımcılar yatırım enstrümanlarını yakından takip ederken karşılarına çıkan platini de sorgulatıyor

Platin, en az gümüş ve altın kadar değerli metaller arasında yer alıyor. Yatırımcılar yatırım enstrümanlarını yakından takip ederken karşılarına çıkan platini de sorgulatıyor. Platine yatırım yapmak mantıklı mı? sorusunun cevabı merak ediliyor. Platin, kimyasal özellikleri ve çok az bulunmasından kaynaklı olarak dünyadaki en pahalı ve değerli metaller arasında bulunuyor.

Altın ve gümüş gündemdeki gelişmelerden dolayı bugün rekor seviyelere yükselirken platin değer kaybetti. Öyleyse platine yatırım yapmak mantıklı mı? Platinin gramı, onsu bugün ne kadar? İşte merak edilenler...

PLATİNİN GRAMI, ONSU BUGÜN KAÇ PARA?

Bazı analistlere göre değerli metal ailesinden biri olan platin de yükseliş bekleyen metaller arasında bulunuyor. Platin de dünya genelindeki gelişmelerden etkilenerek ani iniş ve çıkışlar göstermektedir. Platinin gramı güne yükselişle başlayarak  dünkü seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Platinin şu dakikalarda gramı 35,050 dolar iken, onsu 1,090,00 dolardan işlem görüyor.

PLATİNE NASIL YATIRIM YAPILIR VE PLATİN NEREDEN ALINIR?

Altın ve gümüş kadar yaygın bir yatırım aracı olmasa da, tercih eden yatırımcılar bulunmakta. Dünyada sayılı sayıda olmasından dolayı pahalı ve en değerli metallar arasında yer alıyor. Fiziki platini kuyumculardan satın alınabilirken, çoğunklukla 1, 2.5, 5 ve 10 gram şeklinde satılıyor.

PLATİNDE EN DİP VE EN ZİRVE SEVİYELER

Platinin onsu 8 Mart'ta 1.180 dolar ile son bir haftanın en yüksek seviyesini gördü.  Platinin onsu son bir sene içerisinde ise en yüksek seviyesine 7 Mayıs 2021'de ulaştı ve 1.256 dolardan işlem gördü.  Son bir hafta içerisinde en dip seviyeyi 9 Mart'ta 1071 dolar ile gördü. Son bir yıl içinde en dip seviyesi ise 9 Eylül 2021'de 913 dolar seviyesi oldu.

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

Yatırımcılar dikkat! Altın ve gümüş yükseldi, platin düştü!

O yatırım aracı dibe mi vuruyor? Düşüş hız kesmiyor...

Emtia piyasası rekora doymuyor! Platinde büyük atak!